За да се запази , кожата се нуждае от постоянна

...
За да се запази , кожата се нуждае от постоянна
Коментари Харесай

Рецептата на мама: Снощи сложих маска, днес не мога да повярвам на резултата!

За да се резервира, кожата се нуждае от непрекъсната грижа. А честите визити при козметик са скъпо наслаждение и не всеки може да си го разреши. Затова през днешния ден взехме решение да споделим с вас няколко от най-популярните, с които нашите майки и баби са поддържали кожата си млада и гладка. Действат не по-лошо от всичко, закупено в аптеката или дрогерията:

Содата е доста дейно. С помощта на сода можете елементарно да се отървете от акне и старешки петна, както и видимо да подмладите и почистите проблематичната кожа.

 сода за лице
Почистваща маска
За да приготвите такава маска, смесете сода и кислородна вода в съответствие 2: 1. Нанесете маската върху лицето и задръжте за 15 минути. Не забравяйте да употребявате овлажнител след процедурата. Не е подобаваща за сензитивна кожа!

 естествен зехтин
Овлажняваща маска
Смесете 2 супени лъжици сода с 1 супена лъжица зехтин, разбъркайте добре и нанесете върху лицето за 15-20 минути. След това изплакнете маската с топла вода. Тази маска е идеална за навлажняване и омекотяване на суха кожа.
Вълшебна маска за кожата
За да приготвите такава магическа маска, би трябвало да смесите 1 чаена лъжичка сода и 2 чаени лъжички овесени ядки, прибавете малко топла вода. Приготвената маска би трябвало да се втрие щедро в кожата на лицето. След 20 минути изплакнете маската със студена вода. Лицето е осезаемо по-светло и свежо!

 маска със сода
Маска за акне
Смесете 1 г сода с 1 супена лъжица 30% сметана, 1 супена лъжица мед. Разбъркайте всичко добре. Нанесете получената маска върху лицето за 15-20 минути, след което изплакнете с топла вода. Резултатът се вижда с просто око!
Освежаваща маскаНеобходими съставки:
1/2 обелена краставица

1 чаена лъжичка сода

1/2 чаена лъжичка ябълков оцет

1 чаена лъжичка овесени ядки

1 супена лъжица мед

1 яйчен белтък

Смесете всички съставки в блендер. Сместа се нанася върху лицето. След 20 минути отмийте маската с хладка вода и нанесете подхранващ крем.
Източник: zajenata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР