За да се възползвате максимално от радиаторите си, без да

...
За да се възползвате максимално от радиаторите си, без да
Коментари Харесай

Осем съвета за по-ефективно отопление на дома

За да се възползвате оптимално от радиаторите си, без да чакате пролетта с празни джобове, ви предлагаме осем метода да употребявате отоплението допустимо най-ефективно, без значение дали сте с централно отопление, на дърва, биомаса или се отоплявате на ток.

Изолирайте входната врата

Поставете дървен предел на входната врата на жилището откъм коридора (може да се сложи със силикон или лепило, не е нужно да пробивате пода).

Разместете мебелите

Зимното видоизменение на дома е гратис и краткотрайно.

Преместете мебелите надалеч от студените външни стени и ги поставете покрай източник на топлота. Освен това отдалечете мебелите оптимално от радиатора, с цел да не блокират потока на топлия въздух.

Радиаторите не би трябвало да се скриват от пердета и мебели. Сушейки пране на радиатора на процедура спирате отоплението.

Поставете килими на пода

Килимът задържа студения въздух под повърхността си. Килимът ще ви помогне да запазите топлината на тялото си по-дълго, без значение дали подът е теракот, бетон, паркет или ламинат.

Това важи изключително за жилищата на по-високите етажи.

Вземете портативен радиатор (и намалете парното)

Поставете портативния радиатор (конвектор или духалка) в стаята, където фамилията ви се събира най-често, да вземем за пример хола, и намалете температурата на парното.

Останалата част от къщата ще бъде малко по-студена, само че ще ви е задоволително топло, в случай че се облечете на пластове и носите чорапи и чехли.

Не прегрявайте пространствата. Оптималната температура вътре през зимата е 20 градуса по Целзий.

Погрижете се за щорите и завесите

През нощта спуснете щорите и дръпнете завесите, с цел да намалите загубата на топлота. Щорите могат да понижат топлинните загуби с 10 %.

Проветрявайте постоянно, само че не повече от 10 минути

По този метод ще се резервира топлината, акумулирана в стените и мебелите, а след проветряване пространството скоро ще бъде топло както преди.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР