За да се върнат всички ученици в клас от 6

...
За да се върнат всички ученици в клас от 6
Коментари Харесай

МОН: Имаме нужда от още 150 000 теста, за да се върнат всички ученици в клас

За да се върнат всички възпитаници в клас от 6 декември, имаме потребност от още над 150 000 неинвазивни теста, даже в случай че децата са тестват единствено един път в седмицата. Това оповестиха от просветното ведомство и доплват, че са уведомили Министерство на здравеопазването.

По данни на МОН 678 111 са всички възпитаници в страната без област Кърджали, в която заболяемостта е под 250 на 100 000 души население и учебните заведения са отворени без тестване.

В момента министерството разполага с малко повече от 520 000 теста, като 430 660 от тях са разпределени в учебните заведения и към момента не са употребявани.

В склада на БЧК са налични 89 600 теста. Към момента няма никакви налични проби за проучване на учениците на 13 декември.

До този миг министерство на образованието е получило от Министерство на здравеопазването 1 597 460 теста.

По-рано през днешния ден стана ясно, че в клас ще бъдат върнати всички възпитаници от понеделник. Това беше оповестено от здравния министър Стойчо Кацаров, който се чака да издаде заповед през днешния ден. По думите учениците ще бъдат изследвани един път седмично с наличните проби.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР