За да се разбере кой кросоувър е по-добре да се

...
За да се разбере кой кросоувър е по-добре да се
Коментари Харесай

Пет кросоувъра, които ще издържат 10 години без никакви проблеми

За да се разбере кой кросоувър е по-добре да се купува от позиция на минимизиране на вероятни механически проблеми в бъдеще, има смисъл да се проучат немските рейтинги за надеждност на леките коли. Сега ще обърнем внимание на кросоувърите на 10 години, които се чупят най-рядко.

Що се отнася до колите на възраст към 10 години, причините за „ премиум “ или „ бюджетен “ на избрани марки и модели много избледняват. Поради тази причина взехме решение да не разделяме нашите 10-годишни кросоувъри на премиум и други. Тук като цяло колите към този момент са тъкмо толкоз равни, колкото хората в банята.

В България няма нито една работа, която да събира всеобщо данни за техническото положение на колите, пътуващи из страната, както и да систематизира и показва получените данни на вниманието на заинтригуваните жители. Но в Германия има такава организация. Нарича се Асоциация за механически контрол (VdTUV).

В продължение на доста години поред тя годишно разгласява рейтинга си за надеждност на леките коли в под името TUV Report. Вече е оповестен последният отчет на TUV за 2021 година Разбира се, автомобилните паркове у нас и в Германия са разнообразни във връзка с моделната гама. Има обаче и задоволително съвпадащи позиции.

Редакцията на mobile.bg изследва най-новия рейтинг на TUV и избра от него най-безпроблемните 10-годишни кросоувъри, които съставляват интерес за нас сега, които участват и по нашите пътища. На база на " отпадането ", направено поради особеностите на пазара ни, ние съставихме нашите ТОП-5 на най-здравите кросоувъри на на възраст до 10 години.
 Пет кросоувъра, които ще устоят 10 години без никакви проблеми

Трябва да кажем, че получилата се самобитна ранглиста ненапълно изненада даже и нас самите, само че е мъчно да се спори със статистиката. И по този начин, на най-високия рейтинг на надеждност на по-старите кросоувъри се пада на скромното BMW X1. Само 15,9% от колите от този модел са били в автосервиз с някакви механически проблеми по време на тяхната употреба. Средният пробег на най-малкия от баварската серия X на възраст 10 години е 145 000 километра.
 Пет кросоувъра, които ще устоят 10 години без никакви проблеми

В класацията следва различен „ немец “ - Audi Q5. За десетилетие употреба притежателите на 18% от тези кросоувъри прибягват до непланирани услуги в сервизите. Средният пробег тук към този момент е 159 000 километра.
 Пет кросоувъра, които ще устоят 10 години без никакви проблеми

Третото място в класацията ни за най-здравите десетгодишни кросоувъри също е за премиум марка. Това е Mercedes GLK - 18,2% са проблематичните коли, а междинният пробег на тези коли е 156 000 км.
 Пет кросоувъра, които ще устоят 10 години без никакви проблеми

Четвъртото място в ТОП-5 заема представителят на самопровъзгласилия се за „ премиум “ - Volvo XC 60. И по този начин, 19,5% от колите, навършили 10-годишна възраст, са се нуждаели от някакъв тип ремонт, като междинният пробег на тези коли е 176 000 километра.
 Пет кросоувъра, които ще устоят 10 години без никакви проблеми

Странно, само че в тази ранглиста попада единствено един представител на Азия. Това е Toyota RAV4, която стига до последното пето място от нашата ТОП-5 надеждност. За 10 години употреба 20,4% от тези „ японци “ се се нуждаели от ремонт. Средният пробег е 128 000 км.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР