За да се присъедини към Европейския съюз (ЕС), Сърбия трябва

...
За да се присъедини към Европейския съюз (ЕС), Сърбия трябва
Коментари Харесай

От Европейската комисия заявиха, че Сърбия трябва да наложи санкции срещу Русия, за да се присъедини към ЕС

За да се причисли към Европейския съюз (ЕС), Сърбия би трябвало освен да извърши промени, само че и да наложи наказания против Русия. Това сподели в петък еврокомисарят по разширението и политиката на добросъседство Оливер Варгеи на взаимна конференция със сръбския президент Александър Вучич в Белград.

„ Сега би трябвало да правим промени и да приключим тези стъпки, които се отнасят да вземем за пример до медиите, имаме потребност от ясни стъпки и ясни сигнали от Белград “, сподели еврокомисарят в изказване за ТАСС. В същото време Варгеи означи, че „ напредъкът във върховенството на закона е основно, само че това не е задоволително “.

Според него в светлината на обстановката към Украйна " координацията с външната политика на Европейски Съюз играе по-важна роля от преди ". „ Нуждаем се от Сърбия, страната кандидатка, да ни помогне, Сърбия би трябвало да бъде на наша страна и да ни помогне да използван нашите наказания по избрания метод. Така че изключително поздравявам посланието и доста ясното заричане на президента да ни помогне да използван наказания, с цел да спрем тази война “, добави Варгеи.

На собствен ред Вучич повтори позицията на сръбските управляващи, че европейските наказания против Русия няма да бъдат заобиколени през територията на Сърбия, като добави, че съответните управляващи на републиката са потърсили отговорност от тези лица, които са се пробвали да заобиколят антируските наказания.

Външната политика на Сърбия планува присъединение към Европейския съюз при опазване на другарски връзки с Русия и Китай, както и развиване на връзките със Съединени американски щати. Белград има намерение да резервира боен неутралитет, като отхвърля да се причисли към НАТО и други военно-политически блокове.

Тази позиция провокира възраженията на Запада, Сърбия неведнъж беше накарана да разбере, че европейската интеграция е допустима единствено в случай че са изпълнени две условия: признание на независимостта на Косово и преустановяване на другарските връзки с Русия. През последните години от Запада все по-често се чуват и упреци към Сърбия за дейното му съдействие с Китай.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР