За да се осигури безопасно пътуване на шофьорите, 1320 снегопочистващи

...
За да се осигури безопасно пътуване на шофьорите, 1320 снегопочистващи
Коментари Харесай

Над 1300 машини са обработвали републиканските пътища през нощта

За да се обезпечи безвредно пътешестване на водачите, 1320 снегопочистващи машини са обработвали през нощта пътищата от републиканска пътна мрежа, оповестиха от Агенция "Пътна инфраструктура "/АПИ/. Обработката на настилките продължава, а при увеличаване на снеговалежа ще се включи спомагателна техника.

Поради снегонавявания и разчистване краткотрайно сега е лимитирано прекосяването на тежкотоварните коли над 12 т по автомагистрала "Хемус " на територията на Софийска област, като водачите изчакват на място.

Заради мощен снеговалеж, плевел вятър и ниска видимост е затворен за всички коли най-високият старопланински проход "Троянски ". Тежкотоварните коли над 12 т би трябвало да бъдат наложително с вериги през Прохода на Републиката и по републиканската пътна мрежа на територията на област Разград. Заради изобилен снеговалеж и разчистване е лимитирано прекосяването на коли над 12 т през проходите "Превала " и "Рожен ", както и по пътя Девин-Михалково.

За снегопочистване краткотрайно е спряно придвижването на коли над 12 т по пътя Ботевград - Мездра, по пътя I-4 от Търговище до пътния възел "Коритна ", както и по пътя I-3 от разклона за Бяла до пътния възел "Коритна ". За разчистване е лимитирано прекосяването на всички коли по път Аксаковска гледка - Кичево, на територията на област Варна, както и по пътя Балчик - Албена и по пътя Аксаковска гледка - Кичево. Поради снеговалеж и навявания е спряно прекосяването на всички коли по пътя Шумен - Каолиново, в сектора сред селата Златна равнища и Войвода.

Трафикът се пренасочва по обходен маршрут.

За през днешния ден е избран оранжев код за евентуално рисково време, снеговалежи и вятър в девет области: Силистра, Добрич, Разград, Търговище, Варна, Шумен, Сливен, Бургас и Ямбол, припомнят от пътната организация. В областите Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Стара Загора, Хасково и Кърджали е избран жълт код за снеговалеж и плевел вятър.

От АПИ молят водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР