За да се изправим срещу COVID-19, трябва да разберем естеството

...
За да се изправим срещу COVID-19, трябва да разберем естеството
Коментари Харесай

Руски вирусолог: Можем да създадем и лекарства срещу COVID-19

 За да се надигнем против COVID-19, би трябвало да разберем естеството на устойчивостта към вируса, който го предизвиква, сподели вирусологът, водещ откривател във Федералния проучвателен център по фундаментална и транслационна медицина Александър Чепурнов в изявление за радио Спутник.

Много хора показват устойчивост към патогена COVID-19, само че към момента няма схващане за аргументите за това събитие, означи ученият.

“Необходимо е поредно генетично-аналитично изследване или имунологично проучване, с цел да се схванат какви са аргументите за устойчивост към вируса при при някои от хората. Те могат да бъдат генетични, т.е. нещо липсва на рецепторите – това се случва много постоянно, за доста вируси това е известно. Или има имунологични аргументи, тогава е належащо да изследваме в тази посока ", сподели Чепурнов.

Друга значима област е основаването на нови медикаменти, които ще работят особено против ковид, сподели ученият. Той означи, че " редица медикаменти, които са почнали да се създават, първо, към момента не са тествани на 100 %, и второ, имат много огромна токсичност “.

“Това е най-широката сфера на активност. Знаем, че това е допустимо, имайки поради опита с лекуването на инфекцията с хепатит С. Това е зараза, против която е невероятно да се сътвори ваксина заради биологичните свойства на самия патоген. Въпреки това са създадени ефикасните трипосочни химиотерапевтични медикаменти, които с това заболяване може да бъде излекувано с много висока надеждност “, съобщи Чепурнов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР