За да продължи излъчванията си в Европейския съюз след Brexit,

...
За да продължи излъчванията си в Европейския съюз след Brexit,
Коментари Харесай

Би Би Си отваря офис в Брюксел заради Брекзит

За да продължи излъчванията си в Европейския съюз след Brexit, Би Би Си ще би трябвало да има лиценз, написа „ Льо монд “, базирайки се на организация Франс прес.

За тази цел английският медиен колос възнамерява да основе " значим офис " в Европейски Съюз. Брюксел е в листата на Би Би Си за вероятно седалище. Споменават се още два града, единият от които е Амстердам, написа trafficnews.bg.

Белгийският министър председател Шарл Мишел към този момент е имал диалог по този въпрос с генералния шеф на Би Би Си Тони Хол в Давос на Световния стопански конгрес. " Белгия постоянно е в листата на фирмите, които желаят да се придържат към Европейския съюз след Brexit ", сподели Шарл Мишел, представен от организация Белга в сряда.

" Имаме няколко преимущества: стратегическа позиция, многоезична страна сме, разнообразни интернационалните институции като Европейски Съюз или НАТО и непосредствена непосредственост до Лондон, три часа с трен на Eurostar ", съобщи източник от държавното управление.
Свързана с Агенция Франс Прес, Би Би Си отхвърли да разяснява.

Ако Англия напусне Европейския съюз без договорка на 29 март или в случай че бъде утвърдено съглашение, в края на преходния интервал в края на 2020 година Би Би Си ще загуби своите паневропейски права за лъчение. Съгласно настоящите правила, пропагандатор, лицензиран в една от страните членки на Европейски Съюз, може да излъчва във всички 27 други страни.

„ Получаването на лиценз изисква доста наличие на място. Базите с данни на BBC и индустриалните екипи биха могли да останат в Лондон. Но ще би трябвало да открият седалищата на интернационалната си активност в определената страна, както и екипи, които да дават отговор за програмирането “, споделя съботният „ Фигаро “.

В допълнение към Би Би Си този проблем визира повече от петстотин интернационалните канала с офиси в Обединеното кралство. Такъв е казусът с Discovery, Disney, MTV, CNN и National Geographic.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР