За да продължат бомбардировките в Украйна, руските военновъздушни сили се

...
За да продължат бомбардировките в Украйна, руските военновъздушни сили се
Коментари Харесай

Войната в Украйна | Германска връзка в доставките на горива за руската армия

За да продължат бомбардировките в Украйна, съветските военновъздушни сили се нуждаят от непрекъснати доставки на гориво. В противоположен случай изтребителите и бомбардировачите ще би трябвало да останат на земята. Разследване на ZDF frontal и Der Spiegel демонстрира, че взаимно дружество на немската група Wintershall Dea доставя по този начин наречения газов кондензат на един от най-важните производители на авиационно гориво за съветските Военновъздушни сили - " Газпром ".

" Бял нефт " като суровина за авиационно гориво
" Газпром ", която е под контрола на Кремъл, е най-важният производител на авиационно гориво в Русия и също по този начин е сътрудник на Wintershall Dea, която добива нефт и газ. Чрез своите взаимни компании немската група експлоатира газови залежи дружно с " Газпром " в Западен Сибир и създава огромни количества газов кондензат, който е непряк артикул. Експертите назовават сместа от течни въглеводороди още " бял нефт ".

Според Wintershall Dea газовият кондензат се продава на " Газпром " непосредствено от сондажа. Германската компания признава, че няма въздействие върху по-нататъшната преправка на добития газов кондензат и може да се подсигурява, че ще се употребява единствено за цивилен цели. Той се " преработва в доста разнообразни нефтохимически артикули ", споделят от компанията.
Реклама Wintershall Dea отхвърля обвиняванията
От газовия конденз ли се прави и авиационно гориво, което се употребява от съветските изтребители, които бомбардират украински градове? Wintershall Dea счита сходно свързване за изкуствено и го отхвърля като " погрешно ".

Германската група декларира пред двете немски медии: " Нашите взаимни предприятия в Русия не доставят съветската войска с газов кондензат. " От компанията изясняват още, че той не е подобаващ за военни самолети. Компанията осъжда войната на Русия против Украйна съгласно централата на групата в Касел.

Разследванията на Der Spiegel и ZDF демонстрират, че газовият кондензат е фундаментално подобаващ за произвеждане на авиационно гориво. Оценени данни за товари от съветски влакове и вътрешни документи на " Газпром " дават визия по какъв начин газовият кондензат е постъпвал в преработвателните фабрики. Пътят води до рафинерията на " Газпром " в Омск, където е най-големият съветски химически цех за авиационно гориво.

Германските медии съумяват да проследят пътя от Омск до най-малко девет съветски военни летища покрай украинската граница. Две от тях са Морозовск и Воронеж. Там са ситуирани бомбардировачи " Сухой ", свързани с офанзиви против цивилни цели в Украйна. Например твърди се, че самолети от базите са бомбардирали цивилни в Чернигов и Мариупол.
Реклама Украинското министерство на правораздаването приканва за следствие
Заместник-министърът на правораздаването на Украйна Ирина Мудра приканва Wintershall Dea да приключи бизнеса си с Русия: " Германското държавно управление би трябвало да организира уместно следствие. " Ако от активността на Wintershall Dea се събере информация, че е осъществено военно закононарушение, тогава казусът би трябвало да бъде отправен до Международния углавен съд, счита Мудра. След това проверяващите ще би трябвало да изяснят дали и доколко Wintershall Dea фактически взе участие във войната на Русия.

Германската компания, която е мажоритарна благосъстоятелност на химическия колос BASF, обмисля юридическо обособяване от съветския си бизнес. Wintershall Dea изяснява, че напускането на Русия, както направиха други петролни компании, не е толкоз елементарно от правна позиция. Колкото и налудничаво да звучи, продажбата на компанията или дялове от нея в Русия няма по какъв начин да се случи без утвърждението на съветския президент.
Свързани публикации Планът " Маршал " за Украйна е с доста незнайни 4 ноември 2022, 06:17 Войната | Енергийната система – новата цел на Русия в Украйна 26 октомври 2022, 12:51 Съединени американски щати предизвестиха за наказания против снабдители на оръжие за Русия 17 октомври 2022, 12:57 Войната в Украйна | Ядреният залог на Путин 14 октомври 2022, 06:49 Петролните други възможности на Европа 22 септември 2022, 06:08 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Кирил Кирчев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР