За да подсилят имунната ви система, лекарите препоръчват здравословно хранене,

...
За да подсилят имунната ви система, лекарите препоръчват здравословно хранене,
Коментари Харесай

Музиката - странното лекарство срещу COVID-19

За да подсилят имунната ви система, лекарите предлагат здравословно хранене, което включва плодове и зеленчуци и в което няма дефицит на витамини. Какво ще кажете обаче и за малко Прокофиев?
Звучи като смешка? Но не е. Многобройни изследвания, последно в списание Annual ResearchReview in Biology, са открили, че както осъществяването, по този начин и слушането на музика може да окаже доста въздействие върху имунната система, оповестява „ Питсбърг постгазет “. И защото COVID-19 предизвиква световното напрежение и боязън, всеки търси способи да смекчи този стрес и да ускори имунната система, с цел да се защищити от вирусни инфекции, съобщи БГНЕС.
„ Със сигурност музиката оказва въздействие върху мозъка, а тревогата и стресът въздействат на имунната система “, споделя Андрю Левин, невролог от университета в Питсбърг.
Д-р Левин, който свили любителски на тромпет, съобщи, че не е специалист в методите, по които музиката взаимодейства с мозъка, само че това съгласно него работи.
Според публикация в списанието Brain Behavior and Immunity, прочувствените и психическите резултати от слушането на музика имат директно въздействие върху биомаркерите и равнищата на хормоните. Имуноглобулин А, който играе решаваща роля в имунните функционалности, е посочен като " изключително предразположен на музиката ". Освен това има общ консенсус измежду откривателите, че слушането на музика понижава равнищата на кортизол, Според ученият А.Дж. Ферър музиката може да бъде " толкоз ефикасна, колкото диазепам " за понижаване на виталните признаци на безпокойствие.
А има ли значение каква музика слушаме?
Да, само че единствено в случай че песента ви харесва. Като цяло, проучванията демонстрират, че „ релаксиращата музика “ (т.е. с по-бавно движение, спокойна музика) е по-добра за усмиряване на опънатите нерви, намаление на кръвното налягане, респираторни проблеми и сърцетуптене.
Любопитно е, че до момента в който огромните компании за стрийминг като Спотифай регистрират намаляване на свалянето на хитови части по време на пандемията, класическата музика регистрира взрив, дружно с фолклорната и детската.
По данни на стрийминг услугата за класическа музика Primephonic показва, че навиците на слушателите за слушане на музика са се изместили от ранното утро и вечерните часове към слушане в работните часове. В страните, които са под карантина най-дълго заради COVID-19, се следи до 50% нарастване на времето за слушане.
Idagio, друга услуга за стрийминг на класическа музика, също регистрира увеличено прилагане. Оркестри и опери в цялата страна излъчват видео представления и притеглят милиони фенове. За Великден преди седмица италианската оперна звезда Андреа Бочели изпя селекция от химни в празната катедрала в Милано. До идната вечер спектакълът регистрира повече от 30 милиона гледания в YouTube.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР