“За да озариш света на другите, трябва да носиш слънце

...
“За да озариш света на другите, трябва да носиш слънце
Коментари Харесай

Създават Алумни клуб на ГПЧЕ „Ромен Ролан“, гр. Стара Загора 

“За да озариш света на другите, би трябвало да носиш слънце в себе си. ”

Ромен Ролан

На 11 юни 2022 година, от 17:00 часа, в двора на ГПЧЕ „ Ромен Ролан “, гр. Стара Загора, следва формалното основаване на Алумни клуб, който ще събере някогашни и сегашни възпитаници и учители на Езиковата гимназия в града на липите. Идеята за учредяването е на Данаил Маринов, някогашен ученик на гимназията от випуск 2006. “Наша съществена цел е да съхраним приемствеността сред поколенията ученици на гимназията, както и да подпомогнем актуалните възпитаници в тяхнoто личностно, публично и професионално развиване. “, споделя той. Зад концепцията му застава управлението на учебното заведение в лицето на шефа Теодора Николова, други някогашни възпитаници на гимназията, както и целият педагогичен колектив.

Главна цел на откриващото събитие е в напълно неофициална конюнктура, в добре познатия на всички двор на езиковата гимназия, възпитаници и учители да могат да се върнат обратно в годините, в които са прекарвали всяко междучасие там. Предвидена е дискусионна част, в която ще се включат видни ученици на учебното заведение, измежду които локалният омбудсман Надежда Чакърова, политологът Първан Симеонов и други. Откриващото събитие е с куверти на стойност 35 лв., приходите от които ще се употребяват за финансиране на първите начинания за гимназията, както и за началните оперативни разноски на фондацията. За студентите цената на куверта е 15 лв.. Предвидено е дългогодишното финансиране да се реализира посредством годишни благотворителни събития и дарения от членовете.

Алумни клубът е учреден на правилата на взаимопомощ и доброволчество, стъпващ върху полезностите и историята на гимназията. Свързва между тях учениците приключили ГПЧЕ “Ромен Ролан ” и в тясно съдействие с управлението и учителите, провежда акции в посока личностно и професионално развиване на актуалните възпитаници, като цели да резервира приемствеността сред възпитаниците на гимназията. Инициативите на Алумниклуба са свързани с кариерно насочване и срещи с опитни експерти от разнообразни сектори, акции за събиране на средства за присъединяване на учениците в интернационалните състезания, поддръжка за приключили възпитаници при намиране на стаж и първи стъпки в кариерата, присъединяване и образуване на благотворителни начинания, акции и екокаузи, финансова и нематериална поддръжка за дейностите и базата на ГПЧЕ “Ромен Ролан ”, както и образования и стратегии за развиване на основни умения и менторство от алумни членове. Сред главните сложени цели са професионални умения, бърз кариерен старт, последователност, създаване на водачи, поддръжка за гении, основаване на професионална мрежа и други.

Желаещите да се включат в клуба би трябвало да оставят име, година на довеждане докрай, информация къде живеят сега и обществен профил в обществените мрежи (например Фейсбук, LinkedIn, Twitter). Препоръчително е да оставите данни, които сте съгласни да бъдат достъпвани обществено. Единственото изискване да се регистрирате като член е да бъдете някогашен, сегашен възпитаник на гимназията или учител в ГПЧЕ “Ромен Ролан ”, без значение настоящ или някогашен. Като последваща стъпка ще се сътвори интерактивна карта, на която ще се означи къде живеят възпитаниците на ГПЧЕ “Ромен Ролан ” през днешния ден.

Всеки, който желае да стане част от Алумни клуба, може да го направи от тук:
https://www.romainrolland-alumni.org/join/
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР