За да оперира в Обединеното кралство, всеки порнографски сайт трябва

...
За да оперира в Обединеното кралство, всеки порнографски сайт трябва
Коментари Харесай

Порно само с потвърждаване на възрастта въвеждат на Острова

За да оперира в Обединеното кралство, всеки нецензурен уебсайт би трябвало да изисква потвърждаване на възрастта за влизане. Това предлага в нов законопроект английското цифрово министерство, заяви BBC.

Министърът Крис Филп дефинира закона като " водеща политик в отбрана на децата ". Това е главният претекст за мярката - тезата, че порнографията онлайн е прекомерно налична за най-малките, а прекалено нездравословна за тях и техните разрастващи се разбирания за здравословните връзки, секса и единодушието.

И до момента доста сходни уеб сайтове изискваха човек да завери, че е над 18 години - само че по никакъв метод това не се ревизираше. Сега уеб страниците ще би трябвало да желаят верификация с кредитна карта.

Новината провокира голям брой насмешки към английските ръководещи вкъщи и в чужбина. Изискването за кредитна карта не лимитира единствено децата, а и някои възрастни, които не употребяват такава. В добавка действително принуждава хората да си дават данните на съмнителни уеб сайтове.

А опасността на Англия да глобява или непосредствено блокира порносайтове, които не съблюдават ограниченията, се заобикаля с обикновена уеб услуга като виртуална частна мрежа (VPN) или някое от десетките хиляди проксита. Да се прескочат сходни ограничавания е детска игра.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР