За да направим крачка напред към промяната, трябва да се

...
За да направим крачка напред към промяната, трябва да се
Коментари Харесай

Dir.bg за втора поредна година раздава награди за чиста журналистика

За да създадем крачка напред към смяната, би трябвало да се върнем стъпка обратно към истината. Това е посланието на сътрудниците от най-големия български уеб портал Dir.bg, които провеждат за втора поредна година състезанието Web Report.

Мисията на състезанието е да извади на показ качествената, честна и виновна публицистика у нас.

" Търсим тези публицисти и създатели, които пишат с перо и сърце. Търсим тези, които виждат и снимат значимите неща. Те ревизират с достоверни източници информацията си и не подвеждат съзнателно аудиторията. Не обслужват персонални, корпоративни или политически ползи ", споделят уредниците.

Всички изявления, които ще бъдат утвърдени за присъединяване, би трябвало да са написани на верен български език, да подсигуряват за достоверността на информацията посредством препратки и цитиране на истинските източници и да показват своя създател.

Категориите на състезанието са: Общество, Икономика, Култура и изкуство, Технологии и нововъведения, Истински истории.

Във второто издание на Web Report са добавени и два нови жанра, без които актуалната цифрова публицистика би била невъзможна - фото- и видеорепортаж.

Наградата за всяко първо място в категория е парична награда в размер на 1000 лв..

Журито на състезанието ще отличи най-хубавите фото- и видеопубликации със специфични награди от 1000 лв..

Срокът за изпращане на материалите е 31 май 2019 година Адресът, на който можете да ги изпращате, е: [email protected]

Пълната информация за Web Report можете да откриете на уеб страницата на състезанието: https://webreport.bg

Процесът по оценка на материалите ще бъде оптимално транспарантен и самостоятелен -членовете на журито са изявени публицисти, редактори и експерти с дълготраен опит в медиите. Сред имената са Владимир Жеглов (Основател на Dir.bg и почетен ръководител на журито), Миролюба Бенатова (журналист, Нова ТВ), Ваня Николова (журналист, сценарист), Яна Пеловска (Управител на Център за развиване на медиите), Христо Христов (Изпълнителен шеф, " Нетинфо " ), Владимир Йончев (Гл. редактор, OFFNews.bg), Илияна Захариева (Директор " Корпоративни връзки ", А1), Георги Минев (Гл. редактор, Money.bg), Илия Вълков (журналист, " Клуб Z " ), Евгени Димитров (Основател на организация " Булфото " ).

Основната цел на състезанието е да покаже, че основаването на положително наличие в българския уеб и от българските медии е допустимо и би трябвало да се трансформира в приоритет на средата.

" Благодарим на всички конкурентни, огромни и дребни, национални и районни медии, които поддържат Web Report. Благодарим ви, че сме дружно, тъй като свободната публицистика може да бъде реализирана единствено с общите старания на всички ни ", споделят от Dir.bg.

Генерални сътрудници на състезанието са A1, " Филип Морис България ", " Дънди Прешъс Металс ". Генерални медийни сътрудници на самодейността са Българско национално радио и Българска национална телевизия. НДК е стратегически сътрудник на събитието.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР