За да може Лондон да отмени санкциите си срещу Русия,

...
За да може Лондон да отмени санкциите си срещу Русия,
Коментари Харесай

Великобритания разкри условията за отмяна на санкциите срещу Русия

За да може Лондон да анулира глобите си против Русия, ще е належащо освен това от преустановяване на огъня в Украйна, съобщи английският министър председател Борис Джонсън пред кабинета си във вторник, настоявайки, че Москва би трябвало да промени напълно политиката си по отношение на своята съседка.

Натискът върху съветския президент Владимир Путин " би трябвало да бъде засилен както посредством спомагателни стопански ограничения, по този начин и посредством даване на военна помощ, с цел да се подсигурява, че Русия ще промени напълно курса си ", съобщи Джонсън пред министрите си, съгласно неговия представител.

Министърът на външните работи Лиз Тръс съобщи пред Sunday Telegraph по-рано тази седмица, че глобите " би трябвало да отпаднат единствено при цялостно преустановяване на огъня и евакуиране, само че и при вдишване на ангажимент, че няма да има по-нататъшна експанзия ".

 

Коментарите на Джонсън пристигнаха в миг, когато съветски и украински договарящи се срещнаха в Турция, с цел да обсъдят " практическата фаза " на договарянията, съгласно съветския заместник-министър на защитата Александър Фомин. Той съобщи пред кореспонденти, че страните приготвят съглашение за " неутралитет и неядрен статут на Украйна " и даване на гаранции за сигурност на Киев в подмяна.

 

В знак на благосклонност Русия има намерение " фрапантно " да понижи военната си интензивност край Киев и Чернигов в Северна Украйна, разгласи още Фомин. Въпреки това не се говореше за каквото и да било преустановяване на огъня.

Лондон и Вашингтон са водещи в налагането на широкообхватно ембарго върху съветски артикули, услуги, благосъстоятелност, банкови запаси, транзакции, физически лица и държавни чиновници.

Въпреки че Съединени американски щати упорстват, че " светът " е наложил наказания на Русия, ембаргото е лимитирано до съдружниците на Вашингтон в НАТО, както и до Австралия, Япония и Южна Корея.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР