За да имаме красива и млада кожа, не е важно

...
За да имаме красива и млада кожа, не е важно
Коментари Харесай

Подмлади кожата с портокал и шоколад

За да имаме красива и млада кожа, не е значимо единствено какви кремове използваме, само че и с каква храна се храним, написа каналът " Баба знае " във vbox7. Ето какво да похапваме, с цел да поддържаме кожата си млада.

Консумацията на 150 мл портокалов сок на ден обезпечава обилие от витамин С, който също е значим за производството на колаген, както и за възобновяване на кожата от вредите, нанесени от замърсителите във въздуха, слънчевата светлина, цигарения пушек и изгорелите автомобилни газове. Освен портокалите, отличен източник на витамина са морковите, грейпфрутите, ягодите, чушките.

Какаовите зърна, главната съставна част в тъмния шоколад, са цялостни с антиоксиданти, които могат да понижат възпалението, провокирано от ултравиолетовите лъчи, да усилят кръвообращението и да оказват помощ на кожата ви да задържа влагата. Черният шоколад е богат на магнезий, който понижава напрежението и усъвършенства продължителността и качеството на съня, което играе огромно значение при стареенето на кожата.

Орехите имат най-голяма антиоксидантна мощ от всички ядки и са отличен източник на омега-3 мазнини. Това ги прави идеални при битката с възпалението на кожата. Орехите се грижат за положителната чревна флора, която е от огромно значение за здравето на кожата ни.

Доматите изобилстват от аления пигмент ликопен. Изследване е открило, че при хора, приемали 40 г доматено пюре на ден, се следи по-слабо зачервяване на кожата под въздействието на ултравиолетовите лъчи.

Италиански откриватели са открили, че приемът на 10 мг от жълтия пигмент лутеин под формата на добавка усъвършенства еластичността на кожата. Лутеин се съдържа в спанака ( " маскиран " от преобладаващите зелени пигменти), както и в зелените листни зеленчуци, морковите, доматите, алените чушки, яйчния жълтък.



Нарът е цялостен с елегова киселина, която предотвратява появяването на бръчки. Според изследване тя се оправя с разграждането на колагена, както и с някои възпаления, провокирани от UV лъчи. По този метод елеговата киселина защищава кожата и тя остава млада за по-дълго време.

Оказва се, че шкафът за подправки е значимо място, където да намерим артикули против стареене. Някои подправки, като риган, канела и карамфил, съдържат липоева киселина - съединяване, което работи като мощен антиоксидант. Тя подкрепя производството на антиоксиданти в тялото и отстранява тежките метали, виновни за оксидативния стрес. Куркумата предотвратява възпаленията.
Свързани вести Една необикновена вкусна вечеря! Пилешко с портокал Черният шоколад е по-полезен за здравето от целувката
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР