За да бъде облекчен достъпът до лекарствена терапия на здравноосигурените

...
За да бъде облекчен достъпът до лекарствена терапия на здравноосигурените
Коментари Харесай

Здравната каса публикува ред и условия за отпускане на лекарства

За да бъде омекотен достъпът до лекарствена терапия на здравноосигурените български жители с хронични болести и обезпечаване на свободен кулоар за здравна консултативна помощ за пациентите с остри положения по време на въведената изключителна епидемиологична конюнктура, НЗОК изготви Условия и ред за разпределяне на лекарствени артикули, медицински произведения и диетични храни за специфични медицински цели, заплащани изцяло или отчасти от НЗОК, както и служебно удължение на периода на годност на протоколите за скъпоструващо лекуване на хронично заболели пациенти.

С препоръчаната от НЗОК мярка се цели – от една страна, отбягване на скупчване на хора в закрити публични места, съблюдаване на условието за физическа отдалеченост, нужда от домакински престой по медицински показания, а от друга – гарантиране на достъпа на пациентите до неоходимата им лекарствена терапия. Условията и редът влизат в действие от 16.11.2020 година

Пълният текст на документа е оповестен на формалния уебсайт на Националната здравноосигурителна каса, в линк „ Актуално COVID-19! “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР