За ЧНГ или заради нещо друго със сложен подтекст бТВ

...
За ЧНГ или заради нещо друго със сложен подтекст бТВ
Коментари Харесай

Цял живот с бай Тошо, Жени Живкова и приятеля им Бойко. Аман!

За ЧНГ или поради нещо друго със комплициран подтекст бТВ реши след новогодишната нощ и Васильовден да ни поздрави със остаряло изявление на модифицираната Жени Живкова. За повторно феновете на малкия екран бяха безусловно принудени да слушат умозренията и мъдростите на внучката на Тодор Живков.
Жени Живкова има право на мнение, позиция и свободата да ги показва. бТВ има право да кани, който реши, съгласно своите критерии и политика.

Като фен, към който се адресира продукта, също имам право на мнение.

Повтарянето на диалога с Евгения Живкова от октомври на 2 януари 2021 година за мен е най-малкото необичайно. Освен като обслужване на носталгията по социализма и реклама на Бойкоборисовото ръководство, с друго не съумявам да си го обясня.

Евгения Живкова от дълго време е в стилния бизнес. Но драговолно дава политически оценки и прави паралели. „ Припомни “ какъв брой автомагистрали и фабрики построил дядо й, по какъв начин се държал измежду народа и по какъв начин Бойко – не го назовава „ господин министър председател “, тъй като са другари и били в една компания (?!) бил научил доста от Живков. Тоест: При дядо беше супер, а Бойко му е нещо като правоприемник и отново е супер. Нека народецът да знае, че нищо не се е променило…

Жени въпреки всичко считала, че протестиращите имат известно право. Управляващите трябвало да се вслушват в техните претенции и да има разговор. Тя не била за крайни решения. Да плеснат с ръце и да се прегърнат? Тези, които желаят оставката на Борисов поради смразяващата корупция и прокурорския произвол на Иван Гешев?!

На това място е наложително Жени Марчева да попита Жени Живкова какво мисли за чекмеджетата с милионите и златните кюлчета, за Мата Хари и „ простата кърджалийска п..ка, за отчетите на Бруксел, за 111-то място по свободно слово, за това по какъв начин приятелят й Бойко „ е.е с 200 европейски водачи “… Но дами от бТВ не пита Жени от модата.

Силно объркващ е фактът, че над 30 години България е ръководена от някогашен полицай без висше обучение, а неговият телохранител, квалифициран пожарникар е пръв партиен и държавен началник към този момент 11-та година. Мистерия е също по какъв начин по този начин Борисов непрекъснато акцентира, че дядо му е бил пребит от комунистическата власт и той в този момент се бори против комунизма, като по времето, за което приказва обичаният му общественик Тодор Живков е ръководел Министерство на вътрешните работи в София. Ето какво написа в Уикипедия: „ Непосредствено след Деветосептемврийския прелом ръководеното от Тодор Живков оперативно бюро, дейни участници в което са бъдещите ръководители на Народното събрание Владимир Бонев и Станко Тодоров, е превърнато в Щаб на Народната милиция в София със седалище в хотел „ Славянска сказка “. Действащ паралелно с Дирекцията на милицията, Щабът е претрупан извънредно с арести, следствие и секрети убийства, като играе играе дейна роля в почналия всеобщ гнет против съперниците на режима, а активността му остава зле документирана. Там са отвеждани за първични разпити високопоставени „ врагове на народа “ – някогашни министри и депутати, висши военни и служители на реда, като част от тях са избити.

На 19 септември е оповестено разпускането на Щаба на Народната милиция, само че в реалност той продължава да действа до края на октомври. На 17 октомври Живков официално е назначен с царски декрет за основен контрольор в дирекция „ Униформена милиция “.

През 80-те години на ХХ век под управлението на Живков се прави „ възродителния развой “. Дори единствено тези неща стигат, с цел да не бъде даван за образец по какъвто й да е мотив.

Има разнообразни мнение по въпроса. Има и разнообразни причини. Но те звучат като да бъде хвален Хитлер, тъй като по негово време са издигнати аутобани, съвременни фабрики, а децата са получавали шоколад и закуски в училище…

Внуците на Леонид Брежнев, дълготраен генсек на Комунистическа партия на Съветския съюз и началник на Съюз на съветските социалистически републики, три пъти воин на НРБългария - Виктория, Наталия и Андрей не са непрекъснато в медиите да изясняват по какъв начин дядо им е строил Байкало-Амурската автомагистрала, предприятия-гиганти и руския спорт е бил №1, да вземем за пример.

В Германия художникът Роберто Янес, внук на ръководителя на Германска демократична република Ерих Хонекер не раздават ум от медиите нито съпоставят Ангела Меркел с дядо си.

Много забавен е различен образец. „ Ние носим двоен товар, - декларира в едно от редките си изявленията преди години Бетина Зелерс, внучка на един от нацистките водачи Херман Гьоринг. – Носим товара на нацистките главатари, и на своите родители, които не можаха или не желаеха да премислят това, което са създали техните татковци “. Дълги години Бетина Зелерс живее с този товар. Напуска Германия, взе участие в хипарски комуни в Европа и Америка. Накрая се заселва в селце в Съединени американски щати, надалеч от огромните градове. Когато се развежда, резервира семейството на брачна половинка си, с цел да не връща моминската си Гьоринг. На трийсет години тя и нейният брат се подлагат на дезинфекция, „ с цел да не се продължи рода Гьоринг “. „ Трябва да имаме отговорност пред историята и пред останалите хора. Не е опрощение да казваш: Това е бил дядо ми, а не аз “, - счита Бетина Зелерс.

Евгения Живкова не декларира гражданска позиция, а се пробва да опакова в розово отдалечаващите се мемоари за времето, когато цялата власт е била в ръцете на дядо й, дружно с цялата репресивна машина.

Приятелят й Бойко несъмнено е научил нещо от Тодор Живков, само че това би трябвало да ни плаши, а не да ни радва. В Учебниците за ръководство на страната са имена като Фланк Гудпау, Фредерик Тейлър, Томас Мор, Уилям Уилоуби, Леонард Уайт, Лютер Гулик, Макс Вебер и прочие Там Живков го няма, а Борисов не е прочел нито ред от тези книги.

Ако тя не го осъзнава или не желае да признае, то жителите би трябвало да го създадат. Не с новогодишна заря и пиратки, а както се прави в цивилизования свят - цивилен отпор. Иначе рискуваме децата ни да порастват с внушения какви „ почтени национални синове “ са Бай Тошо и Бойко охранителчето. Това е закононарушение към нацията.

Д-р Димитър Попкутуев

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР