За четвърти път това лято континенталната част на Испания се

...
За четвърти път това лято континенталната част на Испания се
Коментари Харесай

Опасни горещини – в цяла Европа се очакват високи температури

За четвърти път това лято континенталната част на Испания се нагрява от следващата гореща вълна. Държавната метеорологична работа на страната заяви, че температурите последователно ще се покачат и ще доближат 40 градуса по Целзий в някои елементи на континента.

Тъй като в целия свят се чупят върхове за топлота, учените настояват, че има възможност 2023 година да се запише като най-горещата година от началото на записванията в средата на XIX век. В същото време в доста елементи на земното кълбо се следят проливни дъждове и са наранени от наводнения. Високите температури се дължат на дълготрайните климатични промени, породени от индивида, вследствие на изгарянето на въглища, петрол и газ, както и на естествено зараждащия метеорологичен модел - Ел Ниньо. 

 
Великолепно време, доста по-добро от това, откъдето сме. Ние сме от Англия и там е доста студено спрямо тук. Така че, това е толкоз хубаво, такова наслаждение.
Джулия Джеймс, английски турист 

Високите температури се усещат и в Италия, където министерството на опазването на здравето разгласи червен код за горещини за 16 града. След рекордните температури в страната през юли, италианците още веднъж са насърчавани да останат на закрито през най-горещите часове на деня. Милано, Рим, Флоренция, Неапол и Торино са измежду градовете, в които се чакат най-високи температури.

 
Има доста италиански градове, в които към момента не съм била, само че при тези високи температури ме е боязън да отида.
Мирела, жителка на Рим 

Ел Ниньо е краткотрайно и епизодично стопляне на част от Тихия океан, което трансформира метеорологичните модели по света, като постоянно реалокира въздушните пътища на бурите. То прибавя още топлота към към този момент повишаващите се температури. Учените настояват, че по-голямата част от рекордното стопляне, което Земята следи сега, се дължи на провокираното от индивида изменение на климата, частично тъй като Ел Ниньо стартира едвам преди няколко месеца и към момента е слаб до сдържан. Не се чака пикът му да настъпи преди зимата, тъй че прогнозите са, че идната година ще бъде още по-гореща от 2023 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР