За четвърта поредна година, НАП Варна проведе съвместна работна среща

...
За четвърта поредна година, НАП Варна проведе съвместна работна среща
Коментари Харесай

Засилени проверки на данъчните по туристически обекти

За четвърта поредна година, Национална агенция за приходите Варна организира взаимна работна среща с представители на туристическия отрасъл от Североизточна България, отдадена на идните дейни инспекции на данъчните във всички обекти - хотели, заведения за хранене, търговски обекти, атракциони и други Планирано е и да се прави изземване на парични средства от каси на длъжници.

И тази година още веднъж ще има Координационен център, където могат да се подават сигнали за неиздаване на фискален бон, и всевъзможен различен тип данъчни нарушавания. Предвиждат се взаимни дейности с органите на Министерство на вътрешните работи, Инспекция по труда, Българска организация по сигурност на храните, Агенция Митници, Комисия за отбрана на потребителите и други за изчерпателен надзор, целящ от една страна по-бързо даване на данни сред институциите и от друга по-малка ангажираност на бизнеса.

Както и в предишни интервали, през дейния летен сезон ще се правят инспекции и наблюдения в работно и отвън работното време на администрацията. В избрани моменти инспекциите ще бъдат всеобщи, в които ще вземат участие органи по приходите от цялата страна. Обектите подлежащи на надзор ще обгръщат туроператори, хотелиери, действия свързани с хубост и здраве /фризьорство, козметика, спортни зали и др./, услуги и развлечения в туристическите обекти, търговци на хранителни артикули, тютюневи произведения, дрехи, обувки, кожени произведения, питейни заведения, валутно обменни бюра, игрални зали и други

Предмет на надзор ще бъде отчитането на действителните доходи посредством издаване на фискален бон от въведените фискални устройства. Нарушенията ще се откриват от органите по приходите посредством осъществяване на контролни покупки, параленост на касовата наличност с регистрираните обороти, следене на заплащанията и отразяването им в касовата книга на обекта. Установените при инспекциите обороти от продажби ще се съпоставят с данните получени в Национална агенция за приходите посредством отдалечената връзка на фискалните устройства. При съществуване на съществени отклонения ще се правят и ревизионни производства. Те ще бъдат ориентирани освен към сдруженията, само че и към техните притежатели, които ще бъдат проверявани и за сходство сред приходи и имущество.

За обектите, в които се открият нарушавания, свързани с неспазване реда и метода за издаване на подобаващ документи за продажба, няма въведени в употреба или регистрация в Национална агенция за приходите фискално устройство или интегрирана автоматизирана система за ръководство на комерсиалната активност, както и в случаите на нарушавания при ежедневното отчитане на оборотите от продажби ще бъде прилагана и насилствената административна мярка - запечатване на обект за период до един месец, без значение от плануваните санкции или имуществени наказания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР