За четвърта поредна година евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев провежда

...
За четвърта поредна година евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев провежда
Коментари Харесай

Евродепутатът Владимир Уручев и Националната асоциация на младите фермери в България обявяват Национален конкурс за млад фермер 2019

За четвърта поредна година евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев организира Национален конкурс за млад фермер в съдействие с Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ), Националната работа за препоръки в земеделието (НССЗ) и Националната асоциация на младите фермери в България (НАМФБ). Това оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ – Смолян.

По традиция, спечелилият в Националния конкурс ще показа България на Европейския конгрес на младите фермери в Брюксел и ще се състезава за Европейската премия за млад фермер.

Заинтересованите претенденти би трябвало да приготвят и изпратят заявление за присъединяване, в което показват име и данни за контакт, малко изложение на земеделската активност, както и изложение на устойчивите и новаторски практики, които се ползват в стопанството на младия фермер.

Към формуляра за кандидатстване могат да бъдат приложени и спомагателни материали – фотоси на стопанството/линк към интернет страница на стопанството/публикации в медиите и други

Основните критерии за оценка на плановете са потреблението на ноу-хау, нови способи и нови форми на технологиите в даден бранш или район, посредством потреблението на новаторски способи в селското стопанство. Селекцията на национално равнище ще се реализира от жури, несъмнено от евродепутата Владимир Уручев и партниращите организации, в сходство с критериите за оценка.
Срок за подаване на заявките за присъединяване: 15 май 2019 година на e-mail: [email protected] с текст „ Национален конкурс за млади фермери 2019”. Формуляра за кандидатстване може да бъде свален от уеб страницата www.urutchev.eu. Класирането и оповестяването на спечелилите ще се състои на 30 май в Аграрен университет-Пловдив в границите на Втория Национален конгрес на младите фермери.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР