За четири години в Цалапица успяхме да извършим важни ремонти

...
За четири години в Цалапица успяхме да извършим важни ремонти
Коментари Харесай

Павел Михайлов: Осигурихме средства за проектиране на второстепенна канализационна мрежа и ПСОВ в Цалапица


За четири години в Цалапица успяхме да правим значими поправки и да планираме построяването на инфраструктурни обекти, които са чакани с десетилетия от  жителите на най-голямото село в община „ Родопи “. Цалапица има над 70 км улична мрежа, като огромна част от улиците в никакъв случай не са били асфалтирани. След моя мандат смяната към този момент е забележима. Това сподели претендентът за кмет на община „ Родопи “ Павел Михайлов, повдигнат за втори мандат от МК „ Българска социалистическа партия ЗА БЪЛГАРИЯ " /БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/ “.

В поддръжка на думите си, Михайлов изясни, че след главен ремонт е улица „ Христо Г.Данов ” – с построен тръбопровод, нов асфалт и тротоари.  Асфалтирани са още „ Пловдивска “ и „ Източна “. След реорганизация е една от най-дългите и натоварени улици в селото - „ Н.Д. Петков “, а хората чакаха това повече от десетилетие.  След 15 години живущите на  улица „ Калоян “ дочакаха довършването й. Хората там към този момент няма да страдат от наводнени дворове и насъбрана вода, тъй като улицата е с изпълнено отводняване.  Преасфалтирана е улица „ Александър Богориди “, която през последните 20 години е подготвяна няколко пъти за асфалтиране, само че единствено подготвяна. В момента се работи по улица „ Тодор Каблешков “. Проектът предвижда  цялостна замяна на водопроводната мрежа, създаване на пожарни кранове, рехабилитация на канализационните шахти, създаване на тротоари и бордюри, и полагане на асфалтова настилка.

За ремонтa на улица „ Индже челник “, който включва замяна на тротоари и пътно платно има определен реализатор. Улицата е значима пътна артерия за селото, тъй като води до кметството, новия медицински център и читалището.

Кандидатът за кмет на община „ Родопи “ Павел Михайлов разяснява, че селото продължава очевидно да се трансформира с помощта на новите уреди за игра в двора на детска градина „ Пролет “ и новоизграденото мини футболно игрище в ОУ „ Паисий Хилендарски “, за което бяха обезпечени средства от Министерството на спорта. В момента тече процедура по желание на реализатор за нова детска площадка в централния парк, която ще се построи благодарение на средства от ДФЗ.



По време на първия мандат на Павел Михайлов в община „ Родопи “  бяха обезпечени средства за планиране на второстепенна канализационна мрежа и ПСОВ.

Бяха обезпечени средства за планиране на преустрояване и откриване на нова яслена група в детската градина и отделяне на физкултурен салон. За обекта има определен реализатор, който след правене на плана ще стартира строително-ремонтна активност.

Изпълнени са отвесни и хоризонтални клонове на канализацията в учебното заведение и детската градина. В парка до църквата, по план на кметството, са инсталирани нови уреди за отдих по ПУДООС. Извършен е и настоящ ремонт в постройката на кметството.

Заложени са средства за главен ремонт на покривната структура на читалищната постройка, за който също има определен реализатор.

 Близо 1200 остарели улични лампи бяха заменени с ново LED осветяване в селото.

В Цалапица за миналите четири години досега са вложени 4 270 533 лв..

Социалната политика също е част от работата на претендента за кмет на община „ Родопи “ за втори мандат Павел Михайлов и неговият екип.

6 души в село Цалапица всеки ден получават топла храна по план „ Топъл обяд в община Родопи “.

34 души персонални асистенти поставят грижа за 35 нуждаещи се лица за осъществяване на действия, отговарящи на самостоятелните потребности от персонален, домакински или обществен характер  по Механизъм за персонална помощ. 6 души получават поддръжка по план „ Грижа в дома “. 2 потребители са част от  услугата „ Асистентска поддръжка “. За тях поставят грижи 2 социални асистента.

С спомагателни дотации и средства за осъществяване на събития беше подкрепена активността на читалището в селото. По самодейност на кмета Ивайло Данаилов обичайният Цалапишки бабек към този момент има собствен празник. Тази година беше третото издание на фестивала. Непознати обстоятелства и непредвидени сюжети  връщат поданици и посетители на село Цалапица обратно във времето с огромната възстановка  в подножието на могилата " Чернота ". Възстановена беше традицията и към този момент се празнува тържествено  Освобождението на 3 март в местността „ Каламица “. С пъстра фолклорна стратегия селото отбелязва обичайния си събор за 24 май.

Усилията  за смяна на село  Цалапица ще продължат, тъй като хората в селото го заслужават,  уверява Павел Михайлов, претендент за кмет на община „ Родопи “ за втори мандат. В работата си за възобновяване на инфраструктурата, публичните здания и зелените пространства той ще разчита още веднъж на претендента за кмет на село Цалапица за втори мандат Ивайло Данаилов и общинските съветници от листата на от МК „ Българска социалистическа партия ЗА БЪЛГАРИЯ " /БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/ “ Боряна Бръзкова и Петър Почалеев.

РАБОТИМ ЗДРАВО! ЗА ДОБРОТО НА ОБЩИНА „ РОДОПИ “ С НОМЕР 68 В ТРИТЕ БЮЛЕТИНИ!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР