За БСП лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава да има

...
За БСП лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава да има
Коментари Харесай

За БСП Бойко Борисов продължава да има депутатски имунитет

За Българска социалистическа партия водачът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава да има депутатски имунитет, макар че по-рано в петък (7 юли) ръководителят на Народното събрание Росен Желязков (от ГЕРБ). " Проверете в деловодството, вижте листата на депутатите, които са си подали документите публично, той не попада там ", сподели Нинова в коридорите на Народното събрание.

Журналистите нямат достъп до деловодството на Народното събрание. Източник на " Дневник " от друга от Българска социалистическа партия политическа мощ удостовери, че в системата на Народното събрание фактически не се вижда подобен документ. Трети източник обаче удостовери, че лист с подписан отвод от имунитета има в кабинета на ръководителя на Народното събрание.

За Българска социалистическа партия обаче има и различен мотив, за какво е противоречиво дали Борисов е без имунитет и може да бъде разследван или да му бъде повдигнато обвиняване за " Барселонагейст ": " Обръщам внимание, че това заявление влиза в действие от момента на прочитането му в зала. То не беше прочетено. Просто на наше запитване има ли подаден имунитет, той сподели, че има ", сподели Нинова.

В петък сутринта Желязков фактически не постъпи както е всекидневно при отхвърли от имунитети: да изрече, че на съображение член 136, алинея 4 от правилника на Народното събрание даден депутат е подал документално единодушие за възбуждане на наказателно гонене.

" Вчера са подадени заявки за отвод от имунитет от народния представител Бойко Борисов и Димитър Аврамов. Те се виждат в системата, аз съм сигурен, че и вие сте осведомени с това ", сподели само Желязков.

Според източник на " Дневник " от управлението на Народното събрание формалното изчитане на на члена и алинеята не е безусловно належащо, с цел да има отвод от имунитета, тъй като в правилника на Народното събрание написа, че даденият народен представител би трябвало да показа писменото си единодушие " до ръководителя на Народното събрание, който уведомява неотложно основния прокурор и осведоми Народното събрание на първото пленарно съвещание след постъпване на единодушието ".
" Даденото документално единодушие не може да бъде оттегляно от народния представител ", гласи още член 136, алинея 4 от правилника на Народното събрание.

 " Осигурил е парите ": Какво твърди прокуратурата против Борисов по " Барселонагейт "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР