За боевете в Киев, стрелбата по деца и цивилни граждани

...
За боевете в Киев, стрелбата по деца и цивилни граждани
Коментари Харесай

Украинска журналистка: Путин е като див звяр, усетил властта като чужда кръв


За боевете в Киев, стрелбата по деца и цивилни жители споделя пред БНР Тетяна Иванска, журналистка, водеща в украинската телевизия „ Апостроф ТВ “.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1709
„ Това, което става в Украйна, е война. Русия продължава да унищожава страната ни – целят се в обекти, където са ступани доста хора. На гарата в Киев има доста майки с деца, които се пробват да заминат, и руснаците обстрелват гарата. Обстреляха родилен дом, учебно заведение, дом за сираци и детски градини. В момента съпоставят със земята градовете ни. Но ние се организираме и ще устоим. Вчера една жена със сълзи на очи бягаше, както и аз, и през три блока избухна снаряд, и аз трябваше да изведа децата оттова на безвредно място. Като публицист, не преставам да се боря на осведомителния фронт, а като гражданка на Украйна, ще се причисля към доброволческото придвижване, с цел да оказвам помощ на нашите момчета и девойки, които се борят. Ще се борим до последната капка кръв. “

„ Сбърка и Путин, и цяла Европа. Никой в Европа не предполагаше, че Украйна е мощна страна със мощни хора. А Путин от дълго време се е изолирал от света и не желае да разбере, че светът се е трансформирал. Той още живее в Съветския съюз. Мечтае да го възроди и си фантазира, че всички желаят това. Путин е като хищник, усетил властта като непозната кръв и не може да ѝ се насити. Ще желае да я задържи за постоянно. Но в това време той се опасява от свободата, по тази причина и той ще загуби войната с нас. Проблемът на Европа е, че се пробват да се договорят с него, само че това е невероятно. Най-лошото е, че Европа не проумява на какво е кадърен той и си мислят, че могат да прозрат проектите му. Но Путин е като Пабло Ескобар – усетил властта, има доста пари и счита, че с гърмежи и пари може да принуди всички да вършат каквото той желае. Европа би трябвало да се отнася към Путин не като към президент на Русия, а като към маниакален нарушител “, съобщи Иванска.

„ Мисля, че санкциите няма да подействат, тъй като съветският народ е привикнал да живее в иго. Те не умеят да се борят за свободата си и за правата си. Когато полицията в Русия арестува баба на 90 години, която протестираше, към нея имаше младежи, които снимаха с телефоните си, само че никой не се намеси, с цел да я отбрани. Затова те ще си мълчат и ще страдат и нищо няма да създадат. Благодарна съм на Европа за глобите, само че това, което ние желаеме, е да „ затворят “ небето. Само това ще резервира живота на нашите деца. В Харков при обстрела с ракети починаха родителите на две новородени деца, те останаха сираци в деня, в който се родиха. Тези ракети убиват децата ни и мирните поданици, а Русия лъже, че стреля единствено по военни обекти. Ако в този момент не се даде отпор на Русия, тези ракети ще полетят по-далече – към Европа “, сподели още журналистката. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР