За безпрецедентен мълчалив бойкот срещу американския посланик в ООН Мишел

...
За безпрецедентен мълчалив бойкот срещу американския посланик в ООН Мишел
Коментари Харесай

Бойкот срещу американския посланик в ООН заради подкрепата за Израел

За невиждан безмълвен протест против американския дипломат в Организация на обединените нации Мишел Тейлър в централата на Организация на обединените нации в Женева, оповестява Анадолската организация. Посланикът на Съединени американски щати държа тирада като част от периодическия обзор на Комитета за сходството на страната с Международния пакт за цивилен и политически права.

Докато Тейлър се изрича, вместо лицата на присъстващите в залата, тя вижда единствено техните гърбове, като гледката е запечана от любителски камери в залата. Десетки задгранични деятели демонстративно обръщат тил, защото считат за незадоволителни отговорите на държавното управление на Съединени американски щати на техните проблеми, свързани с правата на индивида.

В основата на протеста е безапелационната поддръжка на Съединени американски щати за " израелския режим в неговата геноцидна акция в Ивицата Газа ", както бе посочано от част от протестиращите. Актът на непокорство символизира разочарованието на доста нации от позицията на Съединени американски щати по израелско-палестинския спор.

Случката в Организация на обединените нации идва на фона на продължаващата повече от 10 дни война в Израел и паниките за цивилното население в Газа, блокирано след началото на военните дейности. Най-малко 3478 палестинци са били убити при израелските офанзиви в Газа, а в Израел броят им е над 1400 души, сочат данни на Анадолската организация.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР