За Барселона лятото е до голяма степен успешно, досега. Тимът

...
За Барселона лятото е до голяма степен успешно, досега. Тимът
Коментари Харесай

Следващата цел на Барселона: Да продаде Гризман и Коутиньо

За Барселона лятото е значително сполучливо, до момента. Тимът притегли играчи като Серхио Агуеро, Ерик Гарсия и Мемефис Депай без да дава и стотинка за тях. „ Каталунците “ са доста покрай това да обезпечат и новия контракт на огромната си звезда Лионел Меси.

Въпреки това настава решаващия миг, който ще дефинира дали клубът ще реализира другата си цел - продажбата на част от играчите от първия тим. Първият приоритет в това отношение е да се раздели с Антоан Гризман и Филипе Коутиньо, защото това би понижило размера на заплатите на клуба със 100 милиона евро.

Две години откакто Гризман подписа с Барса след прехвърлянето си от Атлетико Мадрид за 120 милиона евро, заплатата му възлиза на 72 милиона евро, като Барселона има за цел да го продаде през лятото. Коутиньо има още две години от договора си, съгласно който заплатата му е 44 милиона евро, а Барселона се стреми да го продаде и него, написа „ Marca “.

Общо годишната заплата на двамата възлиза на съвсем 50 милиона евро на година, което е непостижима задача за клуба сега.

В Барселона са разочаровани от изявите на Коутиньо по време на престоя му на „ Камп Ноу “, откакто очакваше доста повече от това, което Гризман е дал досега.

Ако „ каталунците “ продадат и двамата играчи, това ще даде голям подтик на клуба да се оправи със сериозните си финансови проблеми.

Barcelona need money... and fast!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР