За балотажите за кметските избори тази неделя в избирателните списъци

...
За балотажите за кметските избори тази неделя в избирателните списъци
Коментари Харесай

6 038 052 избиратели са в списъците за балотажите в неделя

За балотажите за кметските избори тази неделя в изборните описи са включени 6 038 052 гласоподаватели, като са добавени и тези, които са придобили и получават изборни права. Такива са да вземем за пример навършилите пълноправие към датата 5 ноември.

От описите се изваждат хора, изгубили изборни права сред двата тура. Сред тях са да вземем за пример умрелите.

В 4 кметства в неделя ще се явят трима кандидати, защото вторият и третият  са с еднакъв брой гласове. Това са селата  Сухозем в община Калояново, Драгаш челник в Никопол, Добрина в община Провадия и  Васильово в Тетевен.

" За балотажите на кметските избори хората с увреждания, които са дали своят вот с преносима изборна кутия предходната неделя, не би трябвало да подават ново заявление ", изясни по БНР представителят Росица Матева.

" Избирателните описи за гласоподаване с преносимите секционни изборни комисии ще бъдат готови на база подадените заявки за първи тур, само че там, където има включени в изборния лист по малко от 10 гласоподаватели. Избор с тази комисия не следва да бъде създаван ".

Гласувалите по сегашния си адрес още веднъж са вписани да гласоподават по него и тази неделя.

" В изборните описи за гласоподаване на втория тур са включени и гласоподавателите, които са подали заявки за гласоподаване по сегашен адрес. Те не могат са гласоподават на непрекъснатия си адрес и нови заявки за гласоподаване по сегашен адрес не се подават ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР