За България и другите нови страни-членки на Европейския съюз е

...
За България и другите нови страни-членки на Европейския съюз е
Коментари Харесай

Борисов: Може да сме една от най-младите страни-членки, но сме сред най-дисциплинираните в ЕС

За България и другите нови страни-членки на Европейския съюз е основен въпросът за Многогодишната финансова рамка. Важно е тя да бъде фокусирана върху главните цели и да регистрира потребностите за развиване на обособени основни области като инфраструктурна съгласуваност, обучение, нововъведения, запазване на външните граници на Европейски Съюз.
Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на работна среща с ръководителя на ЕНП Жозеф Дол в София, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.
Бойко Борисов уточни, че в качеството си на ръководител на Съвета на Европейски Съюз, се стреми страната ни да работи интензивно за намирането на общ език сред членките по всички настоящи тематики от европейския дневен ред. „ Може да сме една от най-младите членки на Европейски Съюз, само че в това време сме едни от най-дисциплинираните. Доказателство за това са прогнозите растежът на Брутният вътрешен продукт на страната през 2018 година да доближи 4,2%. Освен това България пази доста добре външната граница на Европейски Съюз и това дава успокоение на нашите сътрудници “, акцентира Борисов.
Премиерът Борисов и Жозеф Дол се сплотиха към мнението, че методът с шпитценкандидат на партиите за идващите избори за Европейски парламент през 2019 година би трябвало да бъде непокътнат.
Бойко Борисов увери своя сътрудник, че ГЕРБ и ръководещото болшинство в Народното събрание ще не престават да поддържат проевропейския дух на страната, тъй като единственият и най-хубавият вероятен път пред България е точно евроатлантическият. Двамата разговаряха и за смисъла на европейската вероятност пред страните от Западните Балкани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР