За българите в древността дните по Водици (5, 6, 7

...
За българите в древността дните по Водици (5, 6, 7
Коментари Харесай

От днес започват Водиците: 3-те януарски дни, които сбъдват мечти!

За българите в древността дните по Водици (5, 6, 7 януари) са били последните дни от годината.

Празникът Водици води началото си още от преди Христа и е бил одобряван като знак на живота и сътворението.

Тогава  можем с цялостна мощ да си честитим встъпването в Новата Година.

Тогава почитаме водата, а небето се разтваря за желанията ѝ. Това са мощни дни, пречистващи ни от миналите прекарвания. Наричани са още и дни на магия, в чийто интервал можем да се самоорисаме с берекет.

На 5 януари е първият ден на Водици, ден, в който прадедите ни са правили мълчана и наричана вода.

На 6 януари е  денят на мъжката сила, когато момчетата и мъжете се къпят в студена изворна вода за здраве и мощ.

А третият, финален ден от Водици, 7 януари, е обвързван с женската сила, когато дамите и момите се къпят в студената вода за здраве и изобилие.

Така пречистени двете сили се сливат мощни в новата година.   

Празникът Водици води началото си доста преди Христа и неслучайно се засича с Богоявление.

Сега е прелестен миг да назовем новия цикъл, в който навлизаме. Дори и да не имаме вяра в ритуали, магията и магичното, би трябвало да имаме вяра в себе си.

Пожелавайте с цялостна мощ, това, което би ви донесло задоволство. В живота ни постоянно има едно нещо, чието осъществяване незабелязано премодулира и хармонизира всичко останало. След време ще има друго – „ Там където си съумял, няма да преуспееш “, но вие открийте това, кое е в този момент.

Ако се колебаете следвайте чувството за боязън и възторг, те са изключителни водачи. Пуснете се по течението на техните води, влагайки желание и решителност.

 небе звезди Thinkstock
 image2_16x9.png Годишният Хороскоп за 2023-та на Edna.bg! Какво следва в кариерата, любовта и здравето пред 12-те зодии На фокус
Не молете, заявявайте пред вселената, това, което сте подготвени да случите и то ще се прояви в дните ви. Дори да нямате никаква разумна концепция как нещо би могло да се получи, тази линия на ориста към този момент се е развила. Вибрирайки на нейната периодичност (чрез ясно желание и увереност), следвайки чувството си за радостна възбуденост, избирате тя да се изяви осъзнато, бидейки последователно материализирана.

Разбира се, може да извършите това във всеки различен ден, а може да не го вършиме, в случай че считате, че не е подобаващия миг за него. 

Ала мъдростта, идваща от предишното, не е инцидентна. За да познаем себе си, би трябвало да познаем корените си. Познавайки традициите си, се снабдявам със силата на предците си.

А това ни подарява със мощ в желанията, делата и сбъдването.
 Най-късметлийските и вълшебни дни през 2023  Най-късметлийските и вълшебни дни през 2023  Най-късметлийските и вълшебни дни през 2023  Най-късметлийските и вълшебни дни през 2023
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР