МАДИСЪН, Уисконсин (AP) — Върховният съд на Уисконсин трябва да

...
МАДИСЪН, Уисконсин (AP) — Върховният съд на Уисконсин трябва да
Коментари Харесай

Върховният съд на Уисконсин обмисля разширяване на използването на кутии за отсъстващо гласуване

МАДИСЪН, Уисконсин (AP) — Върховният съд на Уисконсин би трябвало да изслуша причини в понеделник по дело, настоявано от демократите за анулация на решение, което съвсем отстрани потребление на урни за отсъстващо гласоподаване в суинг щата.

Решението на съда ще излезе в границите на три месеца след първичните избори на 13 август и в границите на шест месеца след президентските избори през ноември. Обратът може да има отражение върху това, което се чака да бъде още една тънка като бръснач президентска конкуренция в Уисконсин.

Президентът Джо Байдън победи Доналд Тръмп в Уисконсин с малко под 21 000 гласа през 2020 година, четири години откакто Тръмп взе на косъм щат с сходен марж.

От провалянето си Тръмп твърдеше без доказателства, че урните са довели до машинация на гласоподавателите. Демократи, чиновници на изборите и някои републиканци твърдяха, че кутиите са сигурни.

Спорът е дали да се анулира решението на Върховния съд на Уисконсин от юли 2022 година, съгласно което нищо в щатското...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР