За агресивно куче без намордник да се увеличи десетократно санкцията

...
За агресивно куче без намордник да се увеличи десетократно санкцията
Коментари Харесай

До 1000 лв. глоба за агресивни кучета без намордник?

За нападателно куче без намордник да се усили десетократно глобата от 100 на 1000 лева, предлага ПГ на ГЕРБ, заяви националният представител от ръководещата партия Десислава Атанасова.

В момента санкцията за куче без мотив и без намордник е 100 лева

Новите оферти са за куче, което е над 5 кг. и е без мотив и намордник, глобата да стане 300 лева, а за нападателно куче без намордник санкцията да скочи десетократно. 

" Предвидили сме увеличение на глобата за разхождане на кучета в детски площадки или неразрешени от общините за това места ", означи Атанасова. 

В същото време се планува облекчение на режима за породите дребни кучета. Те не са толкоз опасни и не биха могли да атакуван човек, причинявайки междинна или тежка щета, или гибел, счита Атанасова. " В момента законът в неговите разпореждания наложително е разпоредил всички породи кучета да са с мотив. Ние облекчаваме наредбата във връзка с напълно дребните породи, само че предлагаме по-категорични ограничения за по-големите и по-обществено рискови породи ", добави Атанасова.

Тя разясни, че наредбите, които ГЕРБ предлага има редица изключения. " Например няма да се постановат санкции за притежатели, в случай че разхождат кучетата си в обособените за това места и алеи. Няма да се постановат санкции за притежатели на кучета, в случай че те ги употребяват при лов или отвън урбанизирани територии, в случай че кучетата охраняват стада или за киноложки изложения ", разясни тя. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР