За 3 денонощия източиха язовир Брестница край Кюстендил. Там в

...
За 3 денонощия източиха язовир Брестница край Кюстендил. Там в
Коментари Харесай

Само за три денонощия източиха язовир Брестница

За 3 денонощия източиха язовир " Брестница " край Кюстендил. Там в неделя стана пробив на вода под стената, към този момент е източен и е на мъртва точка, сподели пред БНР кметът на село Брестница Здравко Точев.

По изкопана от тежка техника вада водата беше пренасочена към река Банщица. Комисия ще реши дали повредата - корените на голямо дърво до изпускателен кран са подкопали изходната тръба, е отстранима и дали язовирът ще бъде завирен още веднъж. 

Обемът и потенциалът на строения за потребностите на Трудово-кооперативно земеделско стопанство преди десетилетия язовир " Брестница " е към 28 хиляди куб. м вода, дълбочината му е до 4 м с водна повърхност 60 м дължина и 30 м ширина. 

Обектът е общински, употребен е единствено за напояване. Дали ще бъде завиряван още веднъж, ще стане ясно, откакто комисия от хидроспециалисти огледа на място възникналата повреда и дали ще бъдат обезпечени средства.

Ивайло Чалъков, специалист по ръководство при рецесии на Община Кюстендил увери, че е направено нужното. " Предприели сме всички незабавни и спешни неща, които трябваше да бъдат направени. И се надявам откровено в случай че е останала рибка в язовира, по някакъв метод да се вземе и да се пуснат в горния водоем, да речем ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР