За 2024 г. винетките остават на същите цени и могат

...
За 2024 г. винетките остават на същите цени и могат
Коментари Харесай

Догодина винетките остават на същите цени

За 2024 година винетките остават на същите цени и могат да бъдат закупени онлайн на Vinetki.bg и на TollPass.bg. Годишната e 87 лева, тримесечната – 48 лева, месечната – 27 лева, седмичната – 13 лева и уикенд винетката – 9 лева, оповестиха от " Интелигентни трафик системи " АД - народен снабдител на услуги за електронно таксуване на пътни такси – електронни винетки и тол, и формален сътрудник на Агенция " Пътна инфраструктура ".

През декември и януари изтичат годишните винетки на хиляди български водачи, припомнят от националния снабдител и поучават водачите да ревизират на двете онлайн платформи по регистрационен номер на автомобила до по кое време тя е годна, с цел да се избегне заплащането на санкция поради изминал период.

Нова годишна винетка за всички леки коли до 3,5 тона може да се заплати до 30 дни по-рано, написа Българска телеграфна агенция.

При онлайн покупка винетката е автоматизирано записана за приемане на вести за приключване на годност, а също и при положение на наложени обезщетителни такси за регистрационния номер заради изтекла винетка и по този начин не се стига до налагане на санкции или струпване на наказания, припомнят от компанията.

В средата на ноември шефът на Националното тол ръководство Георги Темелков заяви, че приходите от пътни такси от 1 януари 2023 година досега (18 ноември бел. реп.) са към 696 млн. лв.. Приблизително 248 млн. лв. от тях са от е-винетки, а от тол над 425 млн. лв., заяви тогава Темелков. От контролната активност на системата (наложени глоби) приходите са над 22 млн. лв..

При представянето на проектобюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството за 2024 година пред отрасловата парламентарна комисия в края на ноември министър Андрей Цеков заяви, че приходната част на проектобюджета на Министерството за следващата година е в размер на 959 489 000 лева От продажбата на винетки за леки коли се чакат 289 млн. лева, а от тол такси – 512 млн. лева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР