За 19-и път в италианското курортно морско селище Киавари, в

...
За 19-и път в италианското курортно морско селище Киавари, в
Коментари Харесай

За 19-и път в италианското курортно морско селище Киавари се проведе традиционният панаир на цветята


За 19-и път в италианското курортно морско населено място Киавари , в област Лигурия, се организира обичайният панаир на цветята .
Още от древността Киавари е бил значимо стратегическо населено място в границите на Римската империя и по-късно на Генуенската република. Оттук е минал Наполеон . Оттук е родът на Джузепе Гарибалди и на огромния родолюбец, публицист и мъдрец Джузепе Мацини .

Градчето, което сега има 30 000 поданици, е доста елегантно с вилите си, издигнати през последните епохи в жанр либерти. Запазени са и типичните за Лигурия къщи, както и централната комерсиална част, наречена Каруджо, а под каменните арки е цялостно с магазини и заведения, както и двата централни площада към нея – " Мацини “ и " Матеоти “.

Цялото това пространство два дни наред по време на панаира на цветята бе една голяма градина от цветя и растения, придружени от артикули, свързани с тях.

Щандът с артикули от българска роза бе на отлично място, на площад " Матеоти “. В специфичен материал под надпис " Киавари в цветя е градина за хиляди “ ежедневникът на област Лигурия отделя най-голямо място като забавен експонат на българската маслодайна роза .

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Елена Шаханова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР