За 18-а поредна вечер в центъра на София стичат протестиращи

...
За 18-а поредна вечер в центъра на София стичат протестиращи
Коментари Харесай

Протестите: Ден 18 – „Оставка!“ Вувузели-7 лв., национални флагове – 4 лв.

За 18-а поредна вечер в центъра на София стичат протестиращи с искане за оставката на държавното управление и на основния прокурор.
Мястото на демонстрацията още веднъж е региона сред президентството и Министерски съвет. 
Обстановката е спокойна. Движението по бул. " Цар Освободител " отново е блокирано.
Към 19.00 часа има стотици протестиращи, няколко полицейски коли и бусът с озвучителна техника, който е паркиран по този начин, че да блокира придвижването по бул. " Цар Освободител ". Броят на хората нараства в последните часове. 
Един от първите, пристигнали на митинга, показа за БНР:
" Естествено, преди всичко, ме води това, че народът не живее в положително състояние. Явно, че властта е подкупна и корумпирана. Явно е друго, Елена Йончева излезе и сподели, че тези всички видеозаписи и фотоси са действителни, откакто е предходна на избрани комисии, които са ги проучили. Този човек, не желая да кажа непосредствено името, тъй като не го одобрявам като мой персонален министър председател, управляващ страната ".
" Не може тези 700 милиона, които Божков ги е давал като такси, къде са те? Това е връх на цинизъм, на неправда и на не знам какво. Да се разхвърлят милиарди, милиони да се губят, никой да не търси отговорност на никого, а в това време 226 лв. пенсия за второкласен труд, 30 и нагоре години и никой не желае да ги преизчисли ", добави протестираща.
Двойка младоженци взеха решение да създадат фотосесията си на фона на събиращите се пред фонтана на президентството.
На мястото има и доста търговци, които продават вувузели за 7-10 лева, свирки по 2-3 лева и трибагреници за 4 лева. 
В останалите градове
В Пловдив довечера няма митинг. Организаторите обявиха, че не престават със своите претенции идната седмица. 
Десетки коли  с клаксони и развети флагове, с плакати за оставка на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев, се включиха автошествието, което потегли от центъра на Дупница. То мина по околовръстния път и градския парк " Рила ". Това бе четвъртият митинг в Дупница. Той завърши с протест пред общината и до основния пл. " Свобода ". В митингите в Дупница, а на няколко пъти и на тези в София, взе участие непроменяемо художникът и локален деятел Николай Табаков.
" Това автошествие го вършат младежи - дупничани, които са незивисими и будни. Проблемът с нас е тази персонална независимост и автоцензура, да кажеш: " Абе я по-добре да не ме виждат там ", а пък това са хора, които в този момент ги снимат малките екрани, медии, пишат за тях, има и отрицателни мнения. Тези хора всичкото това ще го преодолеят и застават с лицето си, с достолепието си зад идеята - оставка на това държавно управление ", сподели той за БНР.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР