За 16-и път край бреговете на язовир Копринка до Казанлък

...
За 16-и път край бреговете на язовир Копринка до Казанлък
Коментари Харесай

Русофили се събират за 16-и път край язовир Копринка

За 16-и път край крайбрежията на язовир Копринка до Казанлък в събота, 14 септември, ще се състои народен събор на русофилите. Това заяви на конференция в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Стара Загора Ирина Минева, ръководител на Областния съвет на НД "Русофили ".

Очаква се там да се съберат над 10 000 от стотиците хиляди работили, учили или живели в тогавашния Съюз на съветските социалистически републики българи, уточни тя.

По традиция в програмата е планувано да бъдат поднесени цветя и венци пред Паметника на свободата на връх Шипка, концерт на лауреатите на VII Национален фестивал на съветската лирика, ария и танц "Пусть всегда будет солнце ", чийто финален стадий беше на 13 септември в НЧ "Искра " - Казанлък.

От 13 часа ще стартира протест на Национално придвижване "Русофили ". Богатата художествена стратегия с присъединяване на самодейни сформира и професионални реализатори ще продължи до към 17 часа. Специален посетител тази година ще бъде естрадният реализатор Христо Кидиков.

Ирина Минева разгласи, че е сюрпризирана и обезпокоена от арестите през вчерашния ден на ръководители на НД "Русофили ". По думите ѝ Николай Малинов неведнъж е подчертавал, че всички русофили са и българофили. Тя посочи, че през последните години всяка есен за Русия отпътуват по 500 младежи, които стартират да учат в елитни съветски висши образователни заведения. Обучението им се заплаща от Руската федерация, а ползата става все по-голям, посочи Областният ръководител на националното придвижване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР