Ювентус завърши 3:3 с Аталанта на свой терен в Торино

...
Ювентус завърши 3:3 с Аталанта на свой терен в Торино
Коментари Харесай

В Торино: Зрелище с шест гола, но без победител

Ювентус приключи 3:3 с Аталанта на собствен терен в Торино в дуел от 19-ия кръг на италианската Серия А.

Това беше и първи мач за тима на Масимилиано Алегри след решението на Футболната федерация да им отнеме 15 точки след следствие, довело до правосъдни присъди за подправено счетоводство, измами при трансферни покупко-продажби и надписани заплати.

Решението смъкна тима от третото място, където се намираше, доникъде на таблицата.

След това тъждество Юве е на 9-а позиция с 23 точки, до момента в който Аталанта се изкачи една стъпка нагоре от предходното си достижение и сега е 5-а с 35. Наполи води в класирането с 50 пункта, пред Милан с 38.

Аталанта излезе напред в резултата още в 5-ата минута, когато нападателят им Адемола Лукман получи топката на границата на наказателното поле и прониза вратаря Войчех Шчесни.

Домакините изравниха в 25-ата минута посредством Анхел ди Мария, който означи от дузпа, дадена поради срутване на Николо Фаджоли. Същият 21-годишен младок се отличи в 34-ата минута, когато постави топката на волето на Аркадиуш Милик и полякът изстреля бомба в мрежата на Хуан Агустин Мусо на вратата на бергамаските.

Но единствено 8 минути след началото на второто полувреме Аталанта още веднъж излезе напред и отново с помощта на отличната игра на нигериеца Лукман. Още в първите секунди след подновяването на играта той подаде на влезлия по лявото крило Йоаким Миеле, изравнил за 2:2.

В 53-ата пък беше най-съобразителен при центриране на Жереми Бога и с глава обърна хода на дуела. Крайното 3:3 фиксира бразилецът Данило в 65-ата минута след осъществяване на свободен удар.

" Знам, че обстановката е отвън надзор, изключително за клуб като Ювентус. Но ние би трябвало да продължим да работим нашата си работа на терена. Затова желая да благодаря на футболистите, че дадоха всичко. Защото да осъществят три гола след напрежението, което им се стовари, си е удивително. Бяхме на 2-3 място, а в този момент сме 9-10-и, усеща се разликата и в настроението им ", обясни  Алегри след мача.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР