Ювентус записа минимална победа срещу Аталанта в среща-реванш от 1/2-финалите

...
Ювентус записа минимална победа срещу Аталанта в среща-реванш от 1/2-финалите
Коментари Харесай

Ювентус на финал след скука срещу Аталанта, снегът отново затрудни двубоя

Ювентус записа минимална победа против Аталанта в среща-реванш от 1/2-финалите в шампионата за Купата на Италия.

В първия дуел Старата госпожа се наложи с 1:0, като през днешния ден повтори на 100% тази си успеваемост и победи с попадение на Миралем Пянич от дузпа, осъществено 15 минути преди последния съдийски сигнал.

Така " бианконерите " осигуриха присъединяване си на четвърти следващ край в конкуренцията, за която, по думите на локалните медии, са " абонирани ".

 Снимка 342841
Източник:

Треньорът на първенците Макс Алегри през днешния ден не можеше да разчита на Матия Де Шилио, Федерико Бернардески и Хуан Куадрадо. Джанлуиджи Буфон, Стефан Лихтщайнер и Клаудио Маркизио стартираха измежду титулярите, а офанзивата поведе Марио Манджукич, защото Гонсало Игуаин не е подготвен на 100% за игра след проблемите с глезена, които имаше в последно време.

 Ювентус без Гонсало Игуаин против Аталанта
Ювентус без Гонсало Игуаин против Аталанта

Вижте групата на " бианконерите "

Първата част от срещата предложи две по-сериозни положения, като при едното, още в самото начало на мача, се наложи Джанлуиджи Буфон да се намесва решителни при изстрел на Гомес.

Във втория случай Манджукич се озова лице в лице със стража на противника, само че вместо да насочи топката към някой от ъглите на вратата, той я запрати право в лицето на вратаря, като едвам не го контузи.

През второто полувреме заваля сняг, което подсети на двата отбора за отсрочения им конфликт от шампионата преди няколко дни.

 Снимка 342842
Източник:

Голът на успеха за домакините вкара Пянич, който бе прецизен от бялата точка 15 минути преди последния съдийски сигнал в мача.

Така Юве е на край и ще има късмет да запише за следващ път името си измежду спечелилите в влиятелната конкуренция.

Статистиката в срещите сред двете единайсеторки остава напълно в интерес на най-титулувания клуб на Апенините. Юве разполага с девет следващи домашен победи над Аталанта, като е вкарал общо 20 гола в тях.

Ето и 11-те, на които заложи Алегри при започване на дуела : Буфон, Лихтщайнер, Бенатия, Киелини, Сандро, Матюиди, Маркизио, Пянич, Асамоа, Коща, Манджукич
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР