Ювентус вече получи тежкото наказание да му бъдат отнети 15

...
Ювентус вече получи тежкото наказание да му бъдат отнети 15
Коментари Харесай

Взимат още 20 точки от актива на Ювентус

Ювентус към този момент получи тежкото наказване да му бъдат отнети 15 точки от актива им в Серия А поради подправяне на финансови облаги. Клубът обаче може да бъде глобен с отнемането на още цели 20 точки през този сезон, гръмна Corriere dello Sport.

Изданието твърди, че прокуратурата на Италианската футболна федерация ще изиска въпросното наказване по делото, с което клубът е упрекнат за нерегламентирано погашение на заплати. Изслушването по делото ще се организира през месец март.

Както е известно, по време на пика на пандемията от ковид през 2020-а година Ювентус публично разгласи, че играчите са се отказали от четири месечни хонорари, с цел да оказват помощ на клуба в комплицираната обстановка. Въпреки това телефонни записи и известия на футболисти на отбора като Матайс де Лихт и Матия Де Шилио удостоверяват, че играчите са били наясно, че въпросните заплати ще им бъдат платени скритом.

Те трябвало да се откажат единствено от едно месечно заплащане, а останалите щели да им бъдат дадени под разнообразни форми като бонуси и спонсорски покупко-продажби. Така футболистите щели да получат парите си „ под масата “, което щяло да помогне за счетоводството на клуба.

След наказването от 15 точки Ювентус заема 13-ото място с едвам 23 пункта в актива си и нова сходна сериозна глоба съществено би заплашила оставането на отбора в Серия А.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР