Ювентус напомни за добрите си дни, след като надви Интер

...
Ювентус напомни за добрите си дни, след като надви Интер
Коментари Харесай

Ювентус напляска Интер

Ювентус подсети за положителните си дни, откакто надделя Интер с 2:0 като хазаин в конфликт от 13-ия кръг на Серия “А ”. Попадения на Адриен Рабио (52’) и Николо Фаджоли (84’) увенчаха по-сърцатата игра на отбора, като и в двата случая създател на асистенциите беше Филип Костич.

Това е четвърта поредна победа за “бианконерите ” в шампионата, с което тимът задмина “нерадзурите ” в класирането и към този момент е на пета позиция.

Съставът на Масимилиано Алегри отстъпи самодейността в по-голямата част от дербито, само че сподели отлична успеваемост. Още един гол на Юве не беше зачетен поради игра с ръка на Данило. Отделно и двата тима удариха по една греда. Гостите имаха своите шансове даже да завоюват, само че ги пропуснаха - най-много посредством Един Джеко, Дензъл Дъмфрис и Лаутаро Мартинес.

Големият отсъстващ в редиците на Юве беше Душан Влахович, който към момента не е възобновен от контузия. При неговото неявяване като чист нападател стартира единствено Аркадиуш Милик при скица 3-5-1-1. Други седмина от състезателите на Макс Алегри са навън поради травми. Капитанът Леонардо Бонучи остана на пейката, а в игра като смени влязоха единствено двама - Анхел Ди Мария и Федерико Киеза.

Интер изезе с Лаутаро Мартинес и Един Джеко в офанзива. Франческо Ачерби започва в отбрана за сметка на Алесандро Бастони, който беше болен от грип, само че въпреки всичко зае място на пейката.

През идната седмица ще се изиграят два кръга от Серия " А ", след което следва пауза поради Световното състезание. После шампионатът ще се възобнови на 4 януари.

Интер затвърди една доста тревожна наклонност за “нерадзурите в Серия " А " през този сезон.

От 5-те си мача против тимовете от топ 8 на класирането миланският гранд е записал единствено провали. Става въпрос за конфликтите с третия Лацио, втория Милан, осмия Удинезе, шестия Рома и петия Ювентус. Така тимът е позволил цели 5 загуби още преди 14-ия кръг на шампионата, а във всеки от предходните 3 сезона общият им брой не надвишаваше 4 провали за цялата акция. Смекчаващо събитие е, че в 4 от изгубените срещи Интер е бил в ролята на посетител, макар че против “росонерите ” мачът беше на “Джузепе Меаца ”.

Така Змията заема едвам седмото място в подрежднето на цели 11 точки от водача Наполи. До края на първия полусезон на отбора му предстоят още два конфликта против водещите тимове през акцията: посещение на третия Аталанта в неделя и домакинство на Наполи на 4 януари. Ако Интер завоюва и двата мача, съставът на Симоне Индзаги въпреки всичко може да се върне в борбата за Скудетото.

Мачовете на Интер против тимовете от топ 8 в Серия “А ” през този сезон:

3-ти кръг: Лацио - Интер 3:1

5-и кръг: Милан - Интер 3:2

7-и кръг: Удинезе - Интер 3:1

8-и кръг Интер - Рома 1:2

13-и кръг: Ювентус - Интер 2:0
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР