Ювентус допусна домакинска издънка със Салернитана в мач от шестия

...
Ювентус допусна домакинска издънка със Салернитана в мач от шестия
Коментари Харесай

Ювентус стигна само до равенство със Салернитана след късна драма с ВАР

Ювентус позволи домакинска издънка със Салернитана в мач от шестия кръг на италианската Серия А. Двата отбора приключиха при резултат 2:2.

На „ Алианц Стейдиъм “ драмата бе цялостна, откакто „ Старата госпожа “ навакса закъснение от два гола и можеше да си тръгне с цялостния комплект точки, в случай че не бе намесата на ВАР при попадението на Аркадиуш Милик за 3:2 в добавеното време на срещата.

Грандът от Торино стартира неприятно мача и изостана в резултата след 18 минути игра, когато Антонио Кандрева откри след асистенция на Паскуале Мацоки. Картината за Масимилиано Алегри и компания се утежни в допълнение, когато Кшищоф Пьонтек повиши на 2:0 в петата минута на добавеното време на първата част. Малко след началото на второто полувреме Глейсон Бремер понижи пасива на „ бианконерите “ след подаване на Филип Костич, само че драмата занапред предстоеше.

Първо торинци получиха правото да изпълнят дузпа в добавеното от основния арбитър продължение. Зад топката застана Леонардо Бонучи, чийто шут бе избавен от стража на гостите Луиджи Сепе, само че при добавката на бранителя вратарят нямаше късмет и по този начин резултатът стана 2:2. Скоро по-късно обратът стана цялостен, откакто влезлият от пейката Милик се извиси във въздуха, засичайки с глава центриране от корнер на Хуан Куадрадо. Полският нападател бе изпъден от рефера за втори жълт картон, откакто съблече фланелката си след гола, само че това не бе всичко.

Арбитърът Матео Марченаро бе извикан от ВАР съдиите да ревизира попадението на Милик за възможна засада на Бонучи, който понечи да играе с глава, преди топката да се озове в мрежата на Сепе. Повторенията ясно демонстрираха това и бе решено, че Бонучи въздейства на вратаря, което докара и до анулацията на победния гол за Юве. Още преди Марченаро да вземе своето решение се развихри меле на терена, като съдията прати още трима души прибързано към съблекалните – с директни червени картони бяха изгонени Федерико Фацио от Салернитана, и Алегри и Куадрадо от домакините.

В последна сметка двата тима приключиха при тъждество, а бурните митинги на торинци продължиха и след последния съдийски сигнал.

Юве продължава да бъде без загуба от началото на сезона в Серия А, само че единствено с две победи от шест мача и заема осмото място с 10 точки. Салернитана е десети със седем пункта, като е изгубил единствено един път от старта на акцията. В идващия кръг отборът от Салерно приема новака Лече, до момента в който за Ювентус първо приема Бенфика в Шампионската лига, а по-късно гостува на Валентин Антов и Монца в шампионата.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР