ЮтубСутринта на 13 януари в предградията на Санкт Петербург се

...
ЮтубСутринта на 13 януари в предградията на Санкт Петербург се
Коментари Харесай

Огнен ад в Санкт Петербург, гори склада на най-богатата рускиня

Ютуб

Сутринта на 13 януари в предградията на Санкт Петербург се възпламени складът на компанията Wildberries ( " Ягодки " ), ситуиран покрай село Шушари. Това е най-голямата съветска компания за интернет продажби на всевъзможни артикули. Собственичката Татяна Бакалчук е считана за най-богатата рускиня, която има бизнес за 12 млрд $, съобщи Фрог.

Според някои специалисти пожарът е тенденциозен. Тази версия обаче към момента не е доказана от формалните управляващи.

Според формалната информация, оповестена от ТАСС, са изгорели всички артикули в складовете. Стойността им надвишава 10 милиарда рубли или към 120 млн $..

След експлоадирането на пожара от пространствата е почнала незабавна евакуация на над 1000 души личен състав. Тогава е зародил спор, тъй като охранители и служители на реда са обискирали всеки човек, по подозрения, че хората се пробват да откраднат от стоките на компанията. Стигнало до физическа кавга и тогава служащите се разпръснали във всички направления.

Според специалисти пожарът най-вероятно е тенденциозен.

От управлението на компанията към този момент са съобщили, че ще се наложи да съкратят няколкостотин от чиновниците.

Мълчание резервират към този момент и застрахователите, които ще изчакат да научат резултатите от следствието на пожара, който бил зародил по едно и също време на няколко места.

Според „ Известия “ и ТАСС огънят е провокиран от щета в елинсталацията.

Wildberries е най-голямата платформа в Русия за онлайн продажби на всевъзможни артикули. От основаването си до момента компанията е съумяла да навлезе на пазара в редица страни, сред които Полша, Украйна, Естония и даже в Съединени американски щати. След началото на войната на Русия против Украйна обаче Wildberries влиза в описите на наказания против съветски компании поради подкрепяне на съветската експанзия против Киев. Замразени са активи и обекти в чужбина.

Избухват и кавги, които следват един след различен. Най-сериозните са поради неуредени сметки с производители и снабдители на артикули, както и със чиновници на самата компания. Стига се до митинги и десетки правосъдни процеси против Wildberries.

Не по-малко шумни са свадите за продажба на военни дрехи и други военни атрибути от съветската войска, неразбираемо по какъв метод добити. Също и за доставка на „ изкуствена урина “, с която наркомани, водачи, провокирали произшествия и даже нарушители, доказвали, че са чисти…

Медиите в Русия задават еднакъв въпрос от сутринта: Кой възпламени Wildberries?

Татяна Бакалчук по народност е „ руска корейка “ (моминска фамилия Ким), била е начална учителка, само че със своята компания се трансформирала в най-богата жена в Русия.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР