Юрий Асланов: Утре няма да има окончателно решение за мандата.Дали

...
Юрий Асланов: Утре няма да има окончателно решение за мандата.Дали
Коментари Харесай

Юрий Асланов: Утре няма да има окончателно решение за мандата


Юрий Асланов: Утре няма да има дефинитивно решение за мандата.

Дали за 24 часа може да се преодолее такава сериозна спънка, каквато е съставът на кабинета, препоръчан от Мария Габриел – не знам. Почти съм сигурен, че на следващия ден няма да има дефинитивно решение на ГЕРБ-СДС и ПП–ДБ за мандата. Това сподели в изявление за „ Фокус “ социологът Юрий Асланов.

„ Първо си мисля, че ще бъде употребен целият период за диалози от седем дни, който е даден по Конституция. Така че ще разберем какъв е резултатът след седмица, когато Мария Габриел ще би трябвало да върне на президента проучвателния мандат. Има не повече от два разновидността в този случай – или връща празна директория с отвод да сформира държавно управление, или ще връчи състав на Министерския съвет, какъвто и да е, няма значение дали са се споразумели, или не и ще чакаме да забележим в Народното събрание по какъв начин ще гласоподават народните представители “, обърна внимание Асланов.

По думите му в диалозите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще се намесят всевъзможни странични фактори:

„ Като изключим ГЕРБ, които се усещат самостойни в тази обстановка и дребните опозиционни обединения, показани в Народното събрание,

никой различен от главните играчи няма интерес от предварителни парламентарни избори, изключително избори, които евентуално ще се съчетаят с европейските.

По-малките партии имат интерес, тъй като на европейски избори интензивността е извънредно по-ниска, вземат участие единствено твърдите ядра на главните и по-големите партии.

Така че не се сещам за какво и Политическа партия, и Демократична България, че и Движение за права и свободи, които неотдавна си избраха ново управление да бъдат заинтригувани от един подобен процес на събитията.

Движение за права и свободи имат доста добра позиция сега,

която евентуално желаят да я запазят за по-дълго време, въпреки и не публично участващи в ръководещото болшинство.
Единствените, които имат интерес са партия ГЕРБ,
където нямам предвид Бойко Борисов или водачите, а последователите на тази партия,

тъй като те през цялото време са недоволни и от присъединяване на ГЕРБ в тази сглобка “, разяснява социологът.

Според Асланов логиката диктува ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се схванат и нещата да приключат с държавно управление, само че стабилно никога: „ Ще продължат тези кавги и за в бъдеще няма да спрат. Ясно е, че има непреодолими разлики, които няма да бъдат загладени, само че по този начин или другояче ще се схванат “, предвижда социологът.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР