Юристът Надежда Йорданова от определи като атака срещу партията

...
Юристът Надежда Йорданова от  определи като атака срещу партията
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: ДБ не регистрира за първи път листа с електронни документи

Юристът Надежда Йорданова от " " дефинира като офанзива против партията абсурдът с регистрацията на листата им в Стара Загора. От обединението не получиха регистрация поради импортирани документи, подписани с електронен автограф.

" " Демократична България " ясно и поредно отстоява нуждата от бърза цифровизация. Ако не провокираме системата, тя няма по какъв начин да се модернизира и да отиде напред ", съобщи тя в предаването " Лице в лице " по БТВ.
 ЦИК отхвърли, че в още 7 региона желае да се отстрани регистрацията на Демократична България ЦИК отхвърли, че в още 7 региона желае да се отстрани регистрацията на " Демократична България "
ЦИК удостовери решението на РИК-Стара Загора за отвод на регистрация на листата на " Демократична България ". Това сподели зам.-председателят...

Надежда Йорданова напомни, че " Демократична България " не записва за първи път листи с електронни документи и електронни подписи. " На изборите през април сме записали по този начин листата в Габрово, за изборите през юли сме записали 8 листи – в Бургас, Велико Търново, Пловдив ", посочи тя.

" " Демократична България " на последните два избора излезе отвън София, ние към този момент сме мощни и по места, имаме ясна стратегия за развиване и доста мощни персони ", съобщи Надежда Йорданова. " Имаме правна норма, която споделя, че квалифицираният електронен автограф е равносилен на саморъчно поставения ", добави тя.

" Един административен орган отхвърля да одобри електронни документи, подписани с дипломиран електронен автограф, 10 години по-късно, откакто сме почнали да вкарваме електронното ръководство и сме похарчили 2 милиарда лв. от ръководството на ГЕРБ. Голяма част от членовете на административните органи са софтуерни динозаври ", разяснява още Надежда Йорданова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР