Юрисконсултът на община "Подуяне" Лилия Геринска е изчезнала, след като

...
Юрисконсултът на община "Подуяне" Лилия Геринска е изчезнала, след като
Коментари Харесай

Съдът пусна корумпираната юристката на община Подуене и тя изчезна!

Юрисконсултът на община "Подуяне " Лилия Геринска е изчезнала, откакто през вчерашния ден съдът я освободи против парична гаранция от 1000 лв.. На 16 май антимафиотите от ГДБОП задържаха Геринска, до момента в който получавала сумата от 10 000 лв., с цел да уреди социална поръчка на стойност 2 млн. лева Разследващите не са съумели да открият Геринска на адреса, на който живее, оповестява Българска национална телевизия.

Мотивите на съда да я пусне под гаранция са, че сама се грижи за дребното си дете и има чисто правосъдно минало. Прокуратурата настояваше за домакински арест и задържане за 72 часа. Сигналът против Лилия Геринска е получен в ГДБОП през август предходната година.

От събраните доказателства ставало ясно, че Геринска желала пари от няколко разнообразни сдружения, с цел да им уреди спечелването на публични поръчки. Тя била ръководител на комисиите, които оценявали претендентите и посредством фалшификации на документи и подписи определяла спечелилия. За следващата социална поръчка за 2 млн. лв. дала обещание, че ще бъде извоювана от верния претендент. Цената за услугата била 15 000 лева Капаро от 5000 и още 10 000 лв. взела през вчерашния ден малко преди да бъде задържана. Шефът на компанията, спечелила публичната поръчка, е главен очевидец по делото и по тази причина не е упрекнат.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР