Юнският пакет помощ, който гласува МС към Украйна тепърва предстои

...
Юнският пакет помощ, който гласува МС към Украйна тепърва предстои
Коментари Харесай

Христо Гаджев: Украйна няма време да чака да си играем на чиновници

" Юнският пакет помощ, който гласоподава Министерски съвет към Украйна занапред следва да отпътува, ще го товарят уповавам се с БТР-те. Ноември месец помощта за Украйна ще се прати февруари, решението за БТР-ите няма да го разясня ". Това съобщи ръководителят на комисията по защита в Народно събрание Христо Гаджев. 

" Министерството на защитата дава отговор за превоза и логистиката. От ноември месец обаче чакаме да се прати помощта ", сподели Гаджев. Той изрази вяра повече подобен метод, водещ до закъснение, да завърши. " Искаме да забележим явен проект и график по какъв начин ще се случва всичко от тук нататък, " изиска ръководителят на комисията по защита.

" Няма да си лягат, до момента в който не се случи, това, което са дали обещание в управническата стратегия, да се извърши, а не да се събират и да пият кафе ", отсече Христо Гаджев.

По думите му " Украйна няма време да чака да се " начиновничат " българските служители ". Искаме да забележим явен план-график какво и по какъв начин ще се случва оттук насетне, сподели депутатът.   " Най-добрият подарък, който украинците постоянно са желали, е Противовъздушна отбрана, 8-ми декември сме дали своят вот Противовъздушна отбрана да бъде предоставена на Украйна, още не е ", добави ръководителят на комисията по защита.

На въпроса дали Тагарев би трябвало да остане след ротацията, Христо Гаджев съобщи, че ще се видят оценките и анализите на министрите, само че е значимо да се реши и дали въобще ще се стигне до ротация.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР