Юношеският национален отбор на България до 18 години спечели дивизия

...
Юношеският национален отбор на България до 18 години спечели дивизия
Коментари Харесай

България разгроми Нова Зеландия на Световното първенство по хокей

Юношеският народен тим на България до 18 години завоюва дивизия 3, група А на Световното състезание по хокей на лед, откакто разгроми Нова Зеландия с 5:1 (2:0, 1:0, 2:1) в последната си среща.

Българите приключват на върха в класирането с 13 точки, извоювани от четири победи в постоянното време и една победа след продължение. Нова Зеландия остава на последното 6-о място с 2 точки. С тази победа младите български гении се изкачват в Дивизия 2, група В на Световното състезание в тази възраст.

От следващата година те ще играят в група с Китай, Хърватия, Австралия, а също по този начин се чака кой всред Холандия и Сърбия ще бъде промотиран нагоре, както и изпадащия тим от по-високото равнище. Петима разнообразни голмайстори вкараха за нашия тим. Александър Николов и Калоян Вачков бяха точни в първия интервал, Константин Диков усили на 3:0 във втората третина. Муса Абди повиши на 4:0 в 45:19, след което новозеландския тим върна едно попадение посредством Макс Веспер.

Крайното 5:1 фиксира Симеон Цицелков в 52:09 минута. И двамата български вратари Иван Стойнов и Никола Георгиев се извъртяха през днешния ден на българската врата и избавиха общо 11 удара. Турция победи Израел с 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) и си подсигурява 2-ото място с 9 точки. По-късно през днешния ден е последната среща от шампионата сред тимовете на Исландия и Мексико.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР