Юношеският национален отбор на България до 17 години загуби и

...
Юношеският национален отбор на България до 17 години загуби и
Коментари Харесай

България U17 остана с минимални шансове за Евро 2023 след нова загуба от Турция

Юношеският народен тим на България до 17 години загуби и втория си дуел от група 13 на европейските квалификации. Нашите отстъпиха с 2:3 на Турция на стадион " Хаджи Димитър " в Сливен и сведоха до най-малко възможностите си да продължат в идната фаза. 

Дори победа в последната среща от групата против Сан Марино в сряда (19 октомври) надали ще помогне на " лъвчетата ", защото съгласно регламента най-хубавите 4 тима, приключили на трето място в групите, също ще се класират напред, само че без да се взима поради активът им против последния отбор. 
 България U17 загуби от Швейцария в Сливен България U17 загуби от Швейцария в Сливен
В първия си мач тимът на селекционера Йордан Петков отстъпи на Швейцария с 0:2. Така швейцарците и турците си подсигуряваха присъединяване в Елитния кръг. 

Днешният дуел стартира кошмарно за нашия отбор, откакто Чанполат бе изведен на чиста позиция още във втората минута и с удар в ъгъла на вратата на Марио Младенов откри резултата. " Лъвчетата " бяха сложени под съществено напрежение от пресата на турския отбор и по този начин и не съумяха да провеждат напън пред вратата на противника. 

Вместо това в 31-вата минута гостите означиха втори гол след осъществяване на ъглов удар посредством централния си защитник Мете. Чак в последните 5 минути на първата част България се съвзе и съумя да върне едно попадение. Коков бе изведен самичък против вратаря Яшар, който го фаулира, а от бялата точка Сулев бе прецизен.

Втората част стартира по подобен сюжет – турският отбор първи нанесе удар, откакто още веднъж при осъществяване на корнер Мете бе оставен непокрит и осъществя за 3:1. 

Отборът ни обаче не се съобщи и бързо отвърна посредством Кубрат Йонашчъ, който бе прецизен с глава след ъглов удар. Веднага по-късно Балов бе напът даже да изравни, само че Яшар избави рисковия му изстрел.

Снимка: bfunion.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР