Юношеският национален отбор на България до 17 г. се класира

...
Юношеският национален отбор на България до 17 г. се класира
Коментари Харесай

Лъвчетата стигнаха Европейското в Израел

Юношеският народен тим на България до 17 година се класира на Европейското състезание по футбол в Израел (16 май - 1 юни). " Лъвчетата " на Йордан Юруков приключиха втори в група 8 с 4 т. Класирането стана факт, откакто Люксембург победи Англия с 2:0 и стана втори в група 5. И двата тима имат голова разлика 2:2 и по 3 т., откакто се калкулират мачовете с 1-вия и 3-тия. След това обаче се прави нареждане по дисциплинарния аршин и Люксембург се оказа със 7 жълти картона, до момента в който България е с 6. Така поради един жълт картон по-малко българите стигнаха финалите.
Родените през 2005 година национали направиха впечатляваща серия. Те минаха в първия квалификационен кръг единствено с победи и без да позволен гол. В Елитния кръг България стартира с 1:0 над Финландия, по-късно отстъпи на Португалия (1:2) и приключи 2:2 с Ейре.
За " лъвчетата " това е първо действително класиране на финали на Европейско в тази възраст с игра. През 2015-а нашите също участваха на финалите, само че България тогава беше хазаин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР