Юношата на Пирин (Благоевград) Асен Крушовски е в най-тежко състояние

...
Юношата на Пирин (Благоевград) Асен Крушовски е в най-тежко състояние
Коментари Харесай

Юноша на Пирин с комоцио и тежка аркада след масовия бой в Бургас

Юношата на Пирин (Благоевград) Асен Крушовски е в най-тежко положение след екшъна в Бургас, който се разигра след края на срещата от 15-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години сред локалния Нефтохимик и орлетата, оповестява Българска телеграфна агенция. Скандалът остава под разглеждане на медии и общност към този момент трети ден, а скоро ще се заеме и БФС.

Мачът приключи 3:3, само че същински екшън се разигра след края на срещата, когато родители и почитатели на домакините нахлуха на терена и удряха играчи на Пирин.

Крушовски е с комоцио и тежка аркада на едното око след здравия пердах сред родители и футболисти на Нефтохимик от една страна, и юношите на Пирин до 19 години от друга. Младият футболист през вчерашния ден е извадил и здравно от правосъдна медицина. Доста провали има и по други орлета, само че те не толкоз тежки. Това удостовери наставникът на Пирин Васил Петров.

От Нефтохимик излязоха с декларация, че не имало навлизане на родители на терена, а гостите са ги предизвикали през целия мач.

Според момчетата от Пирин истината е друга. Провокацията е почнала след хвърлени банан и бутилка с вода по терена от трибунката, която е под навеса на стадиончето в село Българово.

В петък БФС привиква ръководители, футболисти и длъжностни лица. Много е значимо какво е написал в отчета си и делегата Симеон Христов от Варна. Както и реферът от Бургас - Валентин Железов. По свидетелски думи, служителите на реда които са пристигнали минути след екшъна и са разпитали юношите на Пирин, добре са видяли в какво положение са децата. Общо 5 патрулки са пристигнали на стадиона.

Иначе ден по-късно от ОДП в Бургас оповестиха, че събират спомагателна информация за случая и приканват очевидци да дадат показания.

Колкото до провалите в съблекалнята на гостите- те са 3 изкривени от удари пластмасови порти и едно счупено кошче. И от клуба-гост нямат искания и ще си заплатят вредите.

фотография: pirinfc.com/
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР