ЮНЕСКО гласува Големият бариерен риф да не е сред застрашените

...
ЮНЕСКО гласува Големият бариерен риф да не е сред застрашените
Коментари Харесай

ЮНЕСКО не постави Големия бариерен риф сред застрашените обекти

ЮНЕСКО гласоподава Големият бариерен риф да не е измежду застрашените обекти в нейния Списък на международното културно и естествено завещание, оповестиха Ройтерс и ДПА.

Изчислиха какъв брой коства Големият бариерен риф

Решението е взето на среща на комитет на ЮНЕСКО в Краков, Полша, макар появилите се неотдавна данни, че Големият бариерен риф съществено е потърпевш. То разрешава на австралийското държавно управление да избегне политически проблеми и риска от вреди за доходоносната туристическа промишленост на страната.

Вижте най-красивите места на планетата, които скоро може да изчезнат (СНИМКИ)
 Големият бариерен риф Thinkstock/Getty Images
" Ангажираме се с всяка допустима активност, с цел да подсигуряваме, че това знамение на света ще бъде съхранено за идващите генерации ", съобщи министърът на околната среда и енергетиката на Австралия Джош Фрайденбърг пред радио Ей Би Си.

Най-красивите гледки за пробуждане на планетата

Стопанисването на Големия бариерен риф от Австралия бе остро подложено на критика след най-голямото записано в миналото измиране на корали вследствие на най-опустошителния резултат от феномена Ел Ниньо през последните 20 години. Учени са на мнение, че усилването на резултата се дължи на климатичните промени.
 Големият бариерен риф Thinkstock/Getty Images
През 2015 година ЮНЕСКО заплаши, че ще сложи Големия бариерен риф измежду застрашените обекти в своя Списък на международното културно и естествено завещание.

Австралийското държавно управление обаче сполучливо лобира ЮНЕСКО да не слага Големия бариерен риф измежду тези застрашени обекти, в случай че в подмяна бъдат показани доказателства за прогрес в напъните за съхраняването му. По тематиката Големият бариерен риф умира (ВИДЕО) Най-красивите места на планетата, които скоро може да изчезнат (ВИДЕО/СНИМКИ)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР